Κάποιες φορές - Δημήτρης Μητροπάνος & Στέφανος Κορκολής

Στίχοι: Κάποιες φορές - Δημήτρης Μητροπάνος & Στέφανος Κορκολής

Η ιστορία του τραγουδιού

Στέφανος Κορκολής: "Όταν είχαμε κάνει τον δίσκο με τον αείμνηστο τον Δημήτρη Μητροπάνο, το αγαπημένο κομμάτι και των δύο ήταν το «Θες». Απλά συναποφασίσαμε μαζί την δισκογραφική εταιρεία τότε, να προβάλουμε το «Σβήσε το φεγγάρι» το οποίο ήταν ζεϊμπέκικο και καθώς εγώ δεν είχα γράψει τέτοια μουσική έως τότε θα δημιουργούσε κάποια αίσθηση. Επόμενο που θα προωθούνταν ήταν το «Θες». Τελικά το «Θες» δεν έγινε ποτέ επιτυχία καθώς, δυστυχώς, η υγεία του Δημήτρη «βάρυνε» και το τραγούδι έμεινε στα αζήτητα, μέχρι που έγινε επιτυχία με αυτό τον τρόπο που έγινε (σ.σ. εννοεί την διαφήμιση της Αλφα).

Θυμάμαι πέρυσι ότι ήμουν με φίλους σε μία ταβέρνα. Δεν ήξερα πότε θα προβληθεί η διαφήμιση και όταν σε ένα τηλεφώνημα με ενημέρωσαν ότι ξεκίνησε, την είδα στο κινητό και με πήραν τα δάκρυα, και δεν κλαίω εύκολα πιστέψτε με. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Άλφα καθώς είναι σημαντικό για ένα δημιουργό να βλέπει ένα από τα «παιδιά» του τα χαμένα, ένα «παιδί» που είχε χαθεί στον χρόνο να ξαναέρχεται και να κερδίζει καρδιές ανθρώπων.

Η πρώτη μου φορά που ήρθα σε επαφή με την φωνή του Μητροπάνου ήταν όταν ήμουν παιδί, πίσω στην δεκαεκατία του '70, όταν την άκουσα στο μπαλκόνι από το ραδιόφωνο ενός γείτονα. Έτρεξα στην μητέρα μου και την ρώτησα ποιος είναι αυτός που τραγουδάει. “Ο Μητροπάνος” μου απάντησε, “σου αρέσει;”. “Πάρα πολύ”. Η οικογένεια μου ποτέ δεν μου έβαλε παρωπίδες ότι η μόνη μουσική είναι η κλασική, μου έλεγαν ότι η μουσική είναι μία.

Από εκείνη τη περίοδο μου έμεινε η φωνή του Δημήτρη στο μυαλό μου. Και φθάνει η στιγμή το '94, στην μουσική μου εφηβεία, τότε που τραγουδούσα και έκανα ένα ντουέτο μαζί του, σε στίχους της αγαπημένης μου της Εύης Δρούτσα, το «Κάποιες φορές». Τώρα που είδα την διαφήμιση (σ.σ. την είδε για πρώτη φορά στην δημοσιογραφική παρουσίαση) συγκινήθηκα γιατί ήταν η στιγμή η προσωπική η δική μου που με έδεσε με τον Δημήτρη τον Μητροπάνο. Καταλαβαίνετε, τότε που εγώ ήμουν πιτσιρικάς ουσιαστικά και μουσικά να συνεργαστώ και να κάνω ντουέτο μαζί του. Τι τεράστια τιμή.

Θυμάμαι και ένα αστείο περιστατικό. Όταν κάναμε το video clip, σε μία στιγμή του έπρεπε να χορέψω χασάπικο, το οποίο εγώ δεν ήξερα και γενικότερα δεν τα πάω καθόλου καλά με τον χορό. Τότε είχε βαλθεί ο Μήτσος να με βάλει να μάθω χασάπικο. Στο κλιπ ήταν εύκολο γιατί το μοντάρανε βήμα – βήμα. Όταν όμως κάναμε τα live μετά και ήθελε να χορεύουμε μαζί χασάπικο, γινόμουν «το ανέκδοτο της βραδιάς» στις παραστάσεις. "

Πηγή: news247.gr

Τραγούδι: Κάποιες φορές

Στίχοι:
Μουσική:
Ερμηνευτές:,

Στίχοι: Κάποιες φορές - Δημήτρης Μητροπάνος & Στέφανος Κορκολής

Στίχοι - Lyrics

Κάποιες φορές θυμάμαι τόσα να σου πω
κάποιες βραδιές που είχα μείνει από τσιγάρο
τότε που ζούσα έναν έρωτα τρελό
που μ' έχει κάνει τον κατήφορο να πάρω

Κάποιες φορές θα 'θελα τόσα να σου πω
κάποιες βραδιές που σ' ένα λάθος μου πονάω
και που φοβάμαι την αλήθεια της ζωής
που με ματώνει όταν δίπλα της περνάω

Εσύ, κάποιες φορές, κάποιες βραδιές, μα τι τα θες
είναι στιγμές που όλη η γη δε σε χωράει
κάποιες φορές κάποιες βραδιές μα τι τα θες
είναι στιγμές που βασανίζεσαι εσύ

Κάποιες φορές κλείνομαι μέσα στον καημό
κάποιες βραδιές τότε μονάχος που τα πίνω
τον εαυτό μου ψάχνω μήπως και τον βρω
χάνομαι μέσα του και λίγο λίγο σβήνω

Αν παρατηρήσετε κάποιο λάθος στους στίχους, παρακαλούμε να μας ειδοποιήσετε επιλέγοντας το λανθασμένο κείμενο και έπειτα πατήστε Ctrl+Enter.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αναφορά ορθογραφικού λάθους

Το ακόλουθο κείμενο θα αποσταλεί στους αρθρογράφους μας: