Ερμηνευτής/τρια Sadahzinia

Sadahzinia
Τελευταία ενημέρωση: 16 Μαΐου 2018

Sadahzinia – Βιογραφία

Η Sadahzinia (Γιολάντα Τσιαμπόκαλου) βρίσκεται στην ομάδα παραγωγής της Freestyle Productions από το 1994. Είναι η πρώτη γυναίκα που ασχολήθηκε ενεργά με το hip-hop στην Ελλάδα. To “Sadahzinia” βγαίνει από το Sad = λυπημένος , (j)ah = δημιουργία στα τζαμαϊκάνικα και zinia= η ζίνια, το λουλούδι. Υπάρχει ένας μύθος στην Καραϊβική που λέει ότι η ζίνια, είναι ένα λυπημένο λουλoύδι μα όταν ακούσει μουσική, ανθίζει και η ζωή αλλάζει για πάντα. Η λέξη Sadahzinia είναι ένα λογοπαίγνιο αυτού του μύθου.

Από το 1994 εμφανίζεται μαζί με τους Active Member στις συναυλίες, αλλά και στο στούντιο στα πλήκτρα, τα κρουστά και το μικρόφωνο. Συχνά εμφανίζεται και μόνη της οπότε και παρουσιάζει τις προσωπικές της δισκογραφικές δουλειές. Τα πρώτα της τρία προσωπικά άλμπουμ κυκλοφόρησαν από την Warner. Όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεργαστεί και με άλλους καλλιτέχνες εκτός των Active Member και των άλλων low bap γκρουπ. Είτε στη σκηνή είτε στο στούντιο έχει δουλέψει με τους Waldemar Bastos, Σωκράτη Μάλαμα, Μαρία Παπανικολάου, Killa Kela, Mixologists, Adam Fuest, Chris Hall, Oliver Wilson, Winston Irie και Dynamo Dresden.

Το 2003 η Sadahzinia έγινε επίσημα μέλος στους Active Member και κάτι τέτοιο την κάνει να κοιτάει το μέλλον ακόμα πιο θετικά και υπεύθυνα.


Δε θέλω να γλιτώσω από τα όμορφα - Sadahzinia

Δε θέλω να γλιτώσω από τα όμορφα - Sadahzinia

Στίχοι:
Μουσική: &


Πώς να σου πω γι' αυτές τις σκέψεις που σταθήκαν στο μυαλό μου,
θρονιαστήκαν και φωτίσανε για λίγο τ' όνειρό μου
κι οι στιγμές χορέψανε μπροστά μου σα σκιές·
άλλες ανήκαν εδώ κι άλλες χανόντουσαν στο χτες.
...
Δε θέλω να γλιτώσω από τα όμορφα στίχοι (συνέχεια) »

Δε θέλω να γλιτώσω από τα όμορφα - Sadahzinia

Δεν είμαι κανενός - Sadahzinia

Στίχοι:
Μουσική:


Είμαι τα πλούτη όλα που αρνιέται ένας φτωχός,
τα αταίριαστα όνειρα που μοιράζεται ο τρελός
είμαι σαν έρωτας κρυφός και ζηλευτός
είμαι βροχή και δεν είμαι κανενός.

...
Δεν είμαι κανενός στίχοι (συνέχεια) »