Ερμηνευτής/τρια Στάμος Σέμσης

Στάμος Σέμσης

Στάμος Σέμσης – Βιογραφία

Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική έχοντας δάσκαλο τον πατέρα του, ο οποίος τον πρωτοδίδαξε μουσική και βιολί. Κατόπιν πηγαίνει για σπουδές στο Royal College of Music. Παίρνει το δίπλωμα του βιολιού και της βιόλας και συνεχίζει μεταπτυχιακά στο Guildhall School of Music and Drama.

Απόφοιτος πια, παίζει στην ορχήστρα Καμεράτα -την οποία και ίδρυσε ο πατέρας του- και στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Το 1989 κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος με δικές του συνθέσεις και τίτλο «Κάιρο», για να ακολουθήσουν τα άλμπουμ «Το Νησί των Λωτοφάγων» (1990) με την Eλλη Πασπαλά, σε στίχους Β.Νικολαΐδη, «Ναδίρ» (1991) με την Τάνια Τσανακλίδου, σε στίχους Ιφιγένειας Γιαννοπούλου και «Living A Lie» (1993) με την Eλλη Πασπαλά, σε στίχους Lorens Roman. Το 1994 κυκλοφορεί ο δίσκος «O Παίκτης» με το Γιώργο Μαρίνο, σε στίχους Γιώργου Θεοφανόπουλου-Χατζιδάκι.

Το 1995 το άλμπουμ «Στην Ελλάδα Κάνει Κρύο» με το Γιώργο Νταλάρα, σε στίχους Μιχάλη Μπουρμπούλη και το 1997 το «Γενναίοι Ερωτες» με τη Μελίνα Κανά, σε στίχους Μιχάλη Μπουρμπούλη.

Έχει συνεργαστεί με το Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο στο θέατρο του Νέου Κόσμου και σε ταινίες μικρού μήκους του Κώστα Μαχαίρα.

Άνω τελεία - Νατάσσα Μποφίλιου & Στάμος Σέμσης

Άνω τελεία - Νατάσσα Μποφίλιου & Στάμος Σέμσης

Στίχοι:
Μουσική:


Να ήμασταν βαγόνια σ' άλλο τρένο‧
Να μη σε δω ποτέ ξανά μπροστά μου.
Να μέτραγα σωστά τα βήματα μου‧
Να πέρναγες ξυστά και να μην τρέμω.

...
Άνω τελεία στίχοι (συνέχεια) »