Ερμηνευτής/τρια Νίκος Ζούδιαρης

Νίκος Ζούδιαρης

Νίκος Ζούδιαρης – Βιογραφία

Ο Νίκος Ζούδιαρης γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου του 1959 στην Αθήνα (Νέα Λιόσια). Σπούδασε μουσική (θεωρία & κιθάρα) και οικονομικά στο ΚΑΤΕΕ Αθήνας. Εργάστηκε ως εκτελωνιστής από το 1980 έως το 1993 οπότε και ξεκίνησε η δισκογραφική του παρουσία με τον δίσκο «Στην αγορά του κόσμου» με τραγούδια δικά του και ερμηνεία του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Ο δίσκος, αφού έχει απορριφθεί από τη LYRA και την POLYGRAM επειδή θεώρησαν «τα τραγούδια παλιομοδίτικα και τους τραγουδιστές φάλτσους», κυκλοφορεί το Νοέμβριο του 1993 με την επιμονή της Δήμητρας Γαλάνη, η οποία συμμετέχει σε δύο κομμάτια και γίνεται χρυσός.

Ο δεύτερος δίσκος του με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη «Όπως μυστικά και ήσυχα» γίνεται και αυτός χρυσός.

Το 1998 κυκλοφορεί ο τρίτος του δίσκος με τίτλο «Αφήλιο» και ερμηνευτές τον ίδιο, την Τάνια Τσανακλίδου, το Νίκο Κουρουπάκη και τον Τάκη Μπουρμά.

Στα τέλη του 2000 μας παρουσιάζει έναν νέο και άγνωστο ερμηνευτή, τον Απόστολο Ρίζο, στον οποίο εμπιστεύεται τα τραγούδια του στο δίσκο “Ένας κύκνος κλαίει”. Οι δυο τους συμπράττουν και στο single “Φυσαλίδα” την επόμενη χρονιά (2001).

Δυο χρόνια μετά, το 2003, συνεργάζεται με τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά στο δίσκο “Νερό κι αλάτι”, πάλι με δικά του τραγούδια.

Τέλος, το Σεπτέμβριο του 2005 κυκλοφορεί ο δίσκος “Poster” με πέντε κομμάτια, τρία από τα οποία ερμηνεύει ο ίδιος και δύο η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Το 2007 εκδίδει απο τις εκδόσεις Γαβριηλίδης το “Για ποιο ταξίδι μου μιλάς”, όπου εκτός από τραγούδια περιλαμβάνει και διηγήματα του ίδιου. Ερμηνευτές του δίσκου είναι ο Μανώλης Λιδάκης και ο ίδιος ο συνθέτης.

Το 2010 κυκλοφορεί έναν δίσκο με τίτλο “Ποτά πορείας” ο οποίος περιέχει 5 τραγούδια, σε ροκ ύφος, όλα ερμηνευμένα από τον ίδιο.

Έχει συνεργαστεί με γνωστά ονόματα του χώρου όπως η Τάνια Τσανακλίδου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Νίκος Κουρουπάκης, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Χρήστος Θηβαίος, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, ο Σταύρος Λογαρίδης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.ά.

Πολλά τραγούδια και μουσικές του έχουν γνωρίσει επιτυχία και έχουν αγαπηθεί από το κοινό.

Το 2012 ανέλαβε την παραγωγή του δίσκου “Σε τόπους που δεν ξέρω” του πρωτοεμφανιζόμενου συνθέτη Γρηγόρη Πολύζου, συμμετέχοντας παράλληλα και ως ερμηνευτής σε δύο τραγούδια, μαζί με τους: Λάκη Χαλκιά. Φωτεινή Δάρρα, Απόστολο Ρίζο και την επίσης πρωτοεμφανιζόμενη αλλά πολλά υποσχόμενη νεαρή ερμηνεύτρια Μαρία Κρασοπούλου.

Ακατοίκητο νησί - Νίκος Ζούδιαρης & Μαρία Κρασοπούλου

Ακατοίκητο νησί - Νίκος Ζούδιαρης & Μαρία Κρασοπούλου

Στίχοι:
Μουσική:


Σαν ποτάμι που ρέει η αγάπη σε σπρώχνει
μα απ' τα όνειρα που 'χες πάντα κάτι σε διώχνει
μ' έναν τοίχο που χτίζεις όλο όρια βάζεις
κι όσο λέω σε ξέρω, τόσο ξένη μου μοιάζεις.

...
Ακατοίκητο νησί στίχοι (συνέχεια) »

Τι θα πει φοβάμαι - Νίκος Ζούδιαρης

Τι θα πει φοβάμαι - Νίκος Ζούδιαρης

Στίχοι:
Μουσική:


Τίποτα δεν έχεις να μου πεις,
πέρασε ακόμα μια βραδιά
είχες πει θα έρθεις πάλι να με βρεις,
μα φεύγεις πιο μακριά

...
Τι θα πει φοβάμαι στίχοι (συνέχεια) »