Θεοδοσία Τσάτσου – Βιογραφία
Η Θεοδοσία Τσάτσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου και σπούδασε μουσική, χορό και θέατρο. Κατόπιν, συνέχισε τις σπουδές της στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ενώ παράλληλα σπούδασε και Αγγλική Φιλολογία.
Στη Θεσσαλονίκη γνωρίστηκε με τον Γιώργο Παπαποστόλου, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Μπλε, και αυτή η γνωριμία κατέληξε σε συνεργασία στο εν λόγω σχήμα. Το 1996 κυκλοφόρησε από τους Μπλε ο δίσκος “Ενοχές”, στον οποίο η Θεοδοσία Τσάτσου ανέλαβε τα φωνητικά. Ο δίσκος γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία, με κομμάτια όπως το “Νιώθω Ένοχές”, “Φοβάμαι” και “Εσύ δεν ζεις πουθενά” να παίζονται συχνά στο ραδιόφωνο και να γίνονται αγαπητά και γνώριμα στον κόσμο. Το συγκρότημα παρουσίασε υλικό που κινείται στους χώρους της Ποπ-Ροκ με έντονα μπλουζ/funk στοιχεία, ταυτότητα δηλαδή που ταιριάζει στην ερμηνεία και το στυλ της Θεοδοσίας Τσάτσου.
Ωστόσο, η Θεοδοσία αποχώρησε από το συγκρότημα μόλις τον επόμενο χρόνο και ακολούθησε solo καριέρα, ξεκινώντας την προσπάθειά της το 1999 με τον δίσκο “Ύποπτος Κόσμος”, ο οποίος είναι ο πρώτος δίσκος στον οποίο η Θεοδοσία συμμετείχε μουσικά και στιχουργικά. Με την κυκλοφορία του “Ύποπτου Κόσμου”, κάνει εμφανίσεις στη μουσική σκηνή Μετρό, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Το ίδιο καλοκαίρι συμμετέχει στη συναυλία της Βουλής Των Εφήβων στο Καλλιμάρμαρο.
Στο διάστημα των επόμενων δύο χρόνων συμμετέχει στον δίσκο “Τα Δοκάρια Στο Γρασίδι Περιμένουν Τα Παιδιά”, των Πυξ Λαξ, ερμηνεύοντας μαζί τους τα τραγούδια “Μόνο Για Κείνη Μη Μου Λες” και “Στο Αίμα Μου Αλλάζει Ο Καιρός”. Στη συνέχεια εμφανίζεται μαζί τους για δυο βράδια στον Λυκαβηττό. Επίσης συμμετέχει και στον δίσκο των Mode Plagal “III”, ερμηνεύοντας το τραγούδι “Τα Παιδιά Της Γειτονιάς Σου” αλλά και στον δίσκο “Γέφυρες Στις Ταράτσες”, του συγκροτήματος Μάσκες ερμηνεύοντας το τραγούδι “Άγαν-γραν”.
Παράλληλα όμως με αυτές τις δραστηριότητες αναζητά το υλικό του επόμενου δίσκου της και έτσι έρχεται σε επαφή με διάφορους καλλιτέχνες και μουσικούς όπως ο Γιάννης Νάστας (Xaxakes), Κλέων Αντωνίου (Mode Plagal), Γιώργος Μίχας. Αποτέλεσμα όλης αυτής της αναζήτησης ήταν ο νέος της δίσκος “Κόκκινο” που κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2002, όπου η ίδια εκτός από την ερμηνεία, γράφει στίχους και μουσική για κάποια τραγούδια και ο Γιάννης Νάστας αναλαμβάνει την ενορχήστρωση. Αυτός ο δίσκος είναι ο πιο ποικιλόμορφος της σταδιοδρομίας της, με τραγούδια που κυμαίνονται από στοχαστικούς ρυθμούς όπως το “Let the music”, ή το “Που να ‘σαι τώρα”, μέχρι και τα γλυκά χτυπήματα θερινής αγάπης όπως το “Στη Θάλασσα”. Με το δίσκο αυτό, η Θεοδοσία Τσάτσου κατάφερε να κερδίσει μια υψηλή θέση ανάμεσα στη μοντέρνα Ελληνική μουσική σκηνή.
Τον χειμώνα του 2006 κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική της δουλειά με το όνομα “Στη Λεωφόρο της , Εύας”. Η σημαντική διαφορά με το προηγούμενο album είναι ότι κινείται σε τελείως διαφορετικό ήχο, ύφος καθώς ραπάρει μέσα από τον «Ορίωνα», τη «Λεωφόρο της Εύας» και το «Κάτω από τη ζώνη». Την μουσική συνυπογράφουν η Θεοδοσία και ο Πωλ Στεφανίδης, ενώ τους στίχους αποκλειστικά η ίδια, με εξαίρεση την συμμετοχή της Γιώτας Δαβλάρα στο εισαγωγικό “Ποιος είσαι εσύ που με κοιτάς”. Οι πειραματισμοί είναι εμφανείς σε όλο το μήκος των δέκα συνθέσεων.
Από τον Φεβρουάριο του 2007 και για λίγες παραστάσεις, η Θεοδοσία Τσάτσου πραγματοποίησε live εμφανίσεις στο Μετρό, στο πλευρό του Μάνου Πυροβολάκη.
Η νέα δισκογραφική της δουλειά με το όνομα “Α-ΓΑΠΗΣΟΥ” κυκλοφορεί δύο χρόνια αργότερα τoν Ιούλιο του 2009. Ο δίσκος ξεκινάει με ροκ πενιές, με τον Μανώλη Καραντίνη στο μπουζούκι και τη Θεοδοσία να ροκάρει και είναι φανερό πως απολαμβάνει και η ίδια να πατάει πάνω στον πρωτότυπο ήχο της φορώντας τη μάσκα της ηρωίδας που έπλασε, της Babalou! Ξεχωριστή στιγμή του δίσκου είναι η “Γυμνή σοκολάτα”. Οι πειραματισμοί είναι διάχυτοι και σ’ αυτή τη δουλειά. Στίχοι με πολλές “μπηχτές” και έξυπνες ατάκες κι όποτε χρειάζεται με τον απαραίτητο ερωτισμό.
Μετά τη κυκλοφορία του νέου δίσκου, η Θεοδοσία Τσάτσου πραγματοποίησε μια επιστροφή στα live της πρωτεύουσας με μια εμφάνιση στο Τεχνόπολις, στο Γκάζι. Το φθινόπωρο του 2009, συνέχισε τις live εμφανίσεις τόσο στη Θεσσαλονίκη (Block 33) όσο και στην Αθήνα (Κύτταρο).