Ερμηνευτής/τρια Ζακ Στεφάνου

Ζακ Στεφάνου

Ζακ Στεφάνου – Βιογραφία

Ο Ζακ Στεφάνου γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 1984 στη Θεσσαλονίκη. Στα 15 του ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας με τον Βασίλη Βέτσο και έγραψε το πρώτο του τραγούδι. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Από το 2001 είναι φοιτητής στην Αρχιτεκτονική του Α.Π.Θ.

Ο πρώτος του δίσκος “Στο διάστημα δραπέτες” κυκλοφόρησε το 2003 από τη Sony σε Ελλάδα και Κύπρο. Τη διεύθυνση παραγωγής ανέλαβε η Δήμητρα Γαλάνη και την ενορχήστρωση ο Μανώλης Φάμελλος. Από τον δίσκο γνώρισε μεγάλη επιτυχία το τραγούδι “Δείξε μου τον τρόπο”. Ο δεύτερος δίσκος (2005) “Ένας όμορφος κόσμος” ήρθε να επιβεβαίωσει την επιτυχία του πρώτου. Σε συμπαραγωγή από τον Μάκη Μουράτογλου και τη Δήμητρα Γαλάνη και πάλι από τη Sony, κατάφερε να καταξιώσει τον Ζακ Στεφάνου ανάμεσα στους τραγουδοποιούς της χώρας. Τα “Φτάσε στον πάτο”, “Μικρό μου πόνι” και “Πάντα δικός σου“, ντουέτο με την Ανδριάνα Μπάμπαλη, με τους προσεγμένους στίχους τους, αποτέλεσαν αντικείμενα σχολιασμού σε ραδιόφωνα και YouTube.

Έκτοτε ο Ζακ Στεφάνου έκανε ένα διάλειμμα από τη δισκογραφία, ενώ το 2006 δημιουργήθηκε η μΠάντα-Κοάλα, αρχικά χωρίς τον τίτλο μΠάντα-Κοάλα. Τα επόμενα χρόνια ο Ζακ Στεφάνου πραγματοποίησε δεκάδες συναυλίες (επιτυχημένες και μη) σε Ελλάδα και Κύπρο και σαν επιστέγασμα αυτού, το 2010 κυκλοφόρησε ο δίσκος “Koalaboration” από την ανεξάρτητη inRealTime Records.

Δείξε μου τον τρόπο - Ζακ Στεφάνου

Δείξε μου τον τρόπο - Ζακ Στεφάνου

Στίχοι:
Μουσική:


Χρυσός κι ασήμι, αγρίμι μες στη νύχτα, ουρλιάζεις δυνατά
Δάκρυά σου στα μαλλιά μου, τα γέλια σου χαρά μου, μα μου στερείς κι αυτά
Ποιος να 'ναι ο λόγος που ένας θαρραλέος να κλαίει τόσο πολύ;
Ποια να 'ναι η αιτία που αντί να λες αστεία ξεσπάς παντού μ' οργή;

...
Δείξε μου τον τρόπο στίχοι (συνέχεια) »

Πάντα δικός σου - Ζακ Στεφάνου & Ανδριάνα Μπάμπαλη

Πάντα δικός σου - Ζακ Στεφάνου & Ανδριάνα Μπάμπαλη

Στίχοι:
Μουσική:


Ξέρω πως δε ζητάω συγγνώμες
κι αδιαφορώ για τις υπόλοιπες γνώμες
ακούω μόνο την καρδιά μου κι ενεργώ σε κάθε της θέλημα
κι έτσι συχνά δεν ψάχνω τα ωφέλημα
...
Πάντα δικός σου στίχοι (συνέχεια) »