Ερμηνευτής/τρια Δημήτρης Κοργιαλάς

Δημήτρης Κοργιαλάς

Δημήτρης Κοργιαλάς – Βιογραφία

Ο Δημήτρης Κοργιαλάς είναι Έλληνας electro pop/rock συνθέτης και τραγουδιστής. Επίσης, υπογράφει στιχουργικά τα περισσότερα από τα τραγούδια του. Έχει συνεργαστεί με διάσημους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Νίκος Ζιώγαλας, η Ευρυδίκη, η Άννα Βίσση και ο Σάκης Ρουβάς.

Γεννήθηκε στη Ναύπακτο, στις 3 Αυγούστου 1971. Ζει στην Αθήνα από το 1983.

Με τη μουσική άρχισε να ασχολείται στα 15 του , οπότε και δημιούργησε το πρώτο του συγκρότημα, τους Media Vox και έπαιζαν New Wave. Επαγγελματικά με τη μουσική άρχισε να ασχολείται έπειτα από την γνωριμία του με το Νίκο Ζιώγαλα.

Το 1997 είναι η χρονιά που υπογράφει συμβόλαιο για την πρώτη του δισκογραφική δουλειά. Η τελευταία κυκλοφορεί έναν χρόνο αργότερα, το 1998, με το γενικό τίτλο “Προς τα Έξω”. Το Δεκέμβριο του 2000 με την ιδιότητα του τραγουδιστή και του συνθέτη κυκλοφόρησε και τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά, με τίτλο Πέτα ψυχή μου .

Έπειτα από τέσσερα χρόνια δισκογραφικής απουσίας , ο καλλιτέχνης επέστρεψε στις συναυλίες σε όλη την Ελλάδα το 2003, μαζί με την Ευρυδίκη. Τη χρονιά εκείνη κυκλοφόρησε το δίσκο “Ασ’ τα δύσκολα σε μένα” και σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το ντουέτο “Μια φορά”, που τραγούδησε με την Κατερίνα Μουτσάτσου. Το τραγούδι “Μια φορά” κυκλοφόρησε μάλιστα και σε αγγλική-γαλλική version με τίτλο “Juste une fois”. Το καλοκαίρι του 2004 το εν λόγω τραγούδι επιλέχθηκε από γνωστή εταιρεία παγωτών και “έντυσε” την τηλεοπτική της καμπάνια. Το “Μια φορά” κέρδισε δυο βραβεία (Καλύτερο Rock τραγούδι & Καλύτερο Ντουέτο της χρονιάς) στα πρώτα MAD Video Music Awards που διοργάνωσε το MAD TV.

Το 2005 για πρώτη φορά ανέλαβε εξολοκλήρου την μουσική για την δισκογραφική δουλειά της Ευρυδίκης με τίτλο “Στο ίδιο βαγόνι”, ενώ έδωσε κι ένα τραγούδι στο album του Σάκη Ρουβά “Σ’ έχω ερωτευθεί”. Η επόμενη δισκογραφική του δουλειά ήταν το “Η Μέρα Φεύγει”, από την οποία ξεχώρισαν τα κομμάτια “Χωρίς εσένα” και το ντουέτο με την Ευρυδίκη, “Θέλω τόσο να σε δω”. Το εν λόγω τραγούδι κέρδισε και ένα βραβείο Αρίων καλύτερου τραγουδιού στην κατηγορία “Εναλλακτική μουσική”. Η επόμενη δουλειά του (Δεκέμβριος 2006) ήταν μια συλλογή, με τίτλο Greatest hits & videos, όπου συμπεριλήφθηκαν μερικές από τις μεγαλύτερες ως τότε επιτυχίες του και επιπρόσθετα άλλα τέσσερα τραγούδια. Τον Ιανουάριο του 2008 κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ Τα κουτιά είναι κουφά.

To 2007 συνόδευσε την Ευρυδίκη στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και έγραψε τη μουσική για το τραγούδι της Κύπρου, το Comme ci Comme ca, το οποίο όμως ήταν εκτός τελικού.

Το 2015, ο Δημήτρης Κοργιαλάς και η Ευρυδίκη χωρίζουν και ο πρώτος συνάπτει ερωτικό δεσμό με τη δημοσιογράφο Φωτεινή Ψυχίδου. Ο Δημήτρης Κοργιαλάς έχει υπάρξει δύο φορές παντρεμένος. Η πρώτη ήταν με μία παιδική του φίλη, την Δήμητρα.

Το σ' αγαπώ - Δημήτρης Κοργιαλάς

Το σ' αγαπώ - Δημήτρης Κοργιαλάς

Στίχοι:
Μουσική:


Απόψε μοιάζει ο ουρανός γαλάζια ξένη φυλακή
μικρό ταξίδι ο προορισμός που σε κανέναν δεν αρκεί
αρχή και τέλος η σιωπή
Από πανύψηλο μπετόν κι από παράθυρα κλειστά
...

Το σ' αγαπώ στίχοι (συνέχεια) »

Εδώ - Δημήτρης Κοργιαλάς

Εδώ - Δημήτρης Κοργιαλάς

Στίχοι:
Μουσική:


Εδώ τα φώτα όλα σβήσανε..τα μάτια όλα κλείσανε,
μείναμε εσύ κι εγώ..
εδώ που όλα σου τα βήματα, τεράστια μαύρα κύματα
με παίρνουν να κρυφτώ..

...

Εδώ στίχοι (συνέχεια) »

Άσε με - Ευρυδίκη & Δημήτρης Κοργιαλάς

Άσε με - Ευρυδίκη & Δημήτρης Κοργιαλάς

Στίχοι:
Μουσική:


Ποιο σκοτάδι σ' έχει αγκαλιά
να το φώτιζα με τα μάτια σου
Πού σε πάει, πες μου, η καρδιά,
πάλι χάνεσαι μες στα βράδια σου

...

Άσε με στίχοι (συνέχεια) »