Ερμηνευτής/τρια Γιώργος Αλουπογιάννης

Γιώργος Αλουπογιάννης – Βιογραφία

Ο Γιώργος Αλουπογιάννης, ένας από τους σημαντικότερους νεότερους εκπροσώπους της ποπ-ροκ μουσικής σκηνής, πρωτοεμφανίστηκε δισκογραφικά το 1998, στον δίσκο-αφιέρωμα στον Βαγγέλη Γερμανό “Στον Βαγγέλη με αγάπη”, ανάμεσα στα σημαντικότερα ονόματα αυτής της μουσικής σκηνής και κέρδισε τις εντυπώσεις διασκευάζοντας το τραγούδι του Β. Γερμανού “Σκλάβος σου για πάντα” που παίζεται μέχρι σήμερα στα ραδιόφωνα. Ακολούθησαν δύο προσωπικά άλμπουμς που έκαναν τον Γιώργο αγαπημένο παιδί των ραδιοφώνων αφού από κάθε δίσκο του “βγαίνει” και μια μεγάλη επιτυχία, από αυτές που εξακολουθούν σταθερά να αποτελούν ρεπερτόριο των ραδιοφωνικών σταθμών: “Τα πιο μεγάλα πράγματα τα έζησα μικρός” και το “Ξυπνάς νωρίς” είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Ακολούθησαν οι συμμετοχές του σε δίσκους – αφιερώματα “Η εποχή των καφέδων” και “Ένα γράμμα στον πατέρα μου” και η συνεργασία του με τον Νίκο Ζιώγαλα και τον Δημήτρη Κοργιαλά που αποτυπώθηκε στο single “Μίλα μου γι’ αγάπη” που έγινε μια ακόμα ραδιοφωνική επιτυχία.

Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας εξακολουθεί τις live εμφανίσεις, που είναι από τα δυνατά του στοιχεία, με πιο πρόσφατες τις φετινές του εμφανίσεις στο “Σταυρό του Νότου”.

Στο τρίτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο “Πρόσεχε”, ο Γιώργος Αλουπογιάννης παρουσιάζει δεκατρία καινούρια τραγούδια, στα οποία υπογράφει τη μουσική και τους στίχους. Με την πρώτη ακρόαση καταλαβαίνει κανείς ότι ο Γιώργος Αλουπογιάννης στη νέα του δουλειά, “ψάχτηκε” πολύ στον ήχο του, θέλοντας μουσικά τουλάχιστον, να μπορεί να σταθεί δίπλα στα καλύτερα ξένα albums που κυκλοφορούν σήμερα. Ήδη το τραγούδι “Μόνος” ξεχώρισε και είναι σίγουρο ότι από αυτόν τον δίσκο θα ακουστούν πολλά τραγούδια, όπως τα: “Ο έρωτας δεν σβήνεται”, “Άσε τα μάτια της”, “Πώς φτάσαμε ως εδώ”, κ.α.

Ξυπνάς νωρίς - Γιώργος Αλουπογιάννης

Ξυπνάς νωρίς - Γιώργος Αλουπογιάννης

Στίχοι:
Μουσική:


Ξυπνάς νωρίς, γελάς παντού
μια μέρα απλώνεται μπροστά σου
Στην αγκαλιά του πρωινού
ο ήλιος τρέμει στα μαλλιά σου

...

Ξυπνάς νωρίς στίχοι (συνέχεια) »