Ερμηνευτής/τρια Xaxakes

Xaxakes
Τελευταία ενημέρωση: 16 Μαΐου 2018


Xaxakes – Βιογραφία

Είναι το συγκρότημα του τραγουδιστή, συνθέτης και δημιουργού Γιάννη Νάστα. Η πρώτη του συναυλία έγινε 1977 με το συγκρότημα Strawberries: ένα pop-punk συγκρότημαπου εκτός από τις δικές του συνθέσεις, τραγούδια, έπαιζε επίσης Stranglers, Devo, Talking Heads, Clash και άλλα. Το 1980 δημιούργησε τους Proxies που κράτησαν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Η ενασχόλησή του με αυτό το στυλ κράτησε μέχρι το 1983. Το 1991 άρχισε να συνεργάζεται με τους Domini, ενώ συγχρόνως έδινε συναυλίες με τραγούδια αποκλειστικά από τον Iggy Pop, Lou Reed, του David Bowie και άλλους. Το 1993 η προετοιμασία για το ντεμπούτο άλμπουμ του ξεκίνησε, ενώ μέχρι το 1995 είχε οριστικοποιήσει τη σύνθεση και το όνομα του νέου συγκροτήματος: “Xaxakes”. Το ντεμπούτο τους «Hey Mister Όμορφε» (“Hey Mister Hondsome”) κυκλοφόρησε ως ανεξάρτητο άλμπουμ. Δύο χρόνια αργότερα, επανακυκλοφόρησε με νέο τίτλο, το όνομα του συγκροτήματός τους. Το 2000 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους «Casanova». Το τραγούδι τους «Αu Revoir» ακούστηκε στην ταινία του Λάκη Λαζόπουλου “Ο καλύτερος μου φίλος».

Οι Xaxakes εκπροσωπούσαν την ελληνική pop σκηνή στα μέσα της δεκαετίας του ’90, με κυριο χαρακτηριστικό την ακουστική κομψότητα τους και σουρεαλιστική, φωτογραφική αμεσότητα στους στίχους τους. Δέκα χρόνια αργότερα επιστρέφουν με στοιχεία vintage 70s rock ‘n’ roll κυκλοφορώντας έτσι το πιο σέξι και ολοκληρωμένο άλμπουμ τους από τη Roxy Music.

“Οι άνθρωποι που ακούν Xaxakes αναζητούν τη ζωή. Είναι αυτοί που έχουν φάει τα μούτρα τους. Μόνο οι έντονοι άνθρωποι ακούν Xaxakes. Είναι οι άνθρωποι που δεν φοβούνται να πέσουν, ούτε σε μεγάλο σκοτάδι, ούτε σε μεγάλη χαρά. Δεν φοβούνται να βάλουν ένα ωραίο ρούχο και να μπουν σε ένα κωλορόκ μπαρ”


Μάγισσα - Xaxakes 0

Μάγισσα - Xaxakes

Ερμηνευτές:
Στίχοι:
Μουσική:


Πες μου αν ξέρεις μήπως πόσο
Πουλάει η νύχτα τη δροσιά
Ν’ αφήσει μια δροσιά να μπει στο παραθύρι μου που’ναι ανοιχτό
Στο μαξιλάρι μου να ζει

...

Μάγισσα στίχοι (συνέχεια) »