Ερμηνευτής/τρια Τίνα Αλεξοπούλου

Τίνα Αλεξοπούλου
Τελευταία ενημέρωση: 2 Ιουνίου 2020

Η Τίνα Αλεξοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σάμο. Είναι αριστούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές
Master in Performing Arts, University of Exeter. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις στην Επίδαυρο και στο Ηρώδειο.

Τραγουδάει σε 9 γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ελληνικά, αραβικά και ρώσικα. Έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές και σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό:
Casino du Liban, Βηρυτός, Λίβανος, Μόσχα, Four Seasons, Αλεξάνδρεια Αιγύπτου, Αφιέρωμα στην Μελίνα Μερκούρη σε Παρίσι, Νάντη, Μασσαλία, Νίκαια, Saint Germain En Laye, Evry, Γενεύη, Sarzeau, Αθήνα (Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη), Αρχαίο Θέατρο Σάμου, Έναρξη Γιορτής Γαλλοφωνίας 2019, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Half Note Jazz Club, Faust, Piedra, Νομισματικό Μουσείο, Μουσείο Μπενάκη, Πρεσβεία της Γαλλίας και της Ιταλίας, European Best Awards- Μέγαρο Μουσικής.

Κριτική από την Ειρήνη Αϊβαλιώτου στο https://www.catisart.gr/tina/

“Είναι από τα πιο χαρισματικά πλάσματα της ελληνικής σκηνής. Από αυτά τα πλάσματα που είναι γεννημένα με τόσο φως και ταλέντο μέσα τους, ώστε μπορούν να σταθούν σε οποιαδήποτε σκηνή του κόσμου με την ίδια επιτυχία, προσφέροντας την ίδια έκρηξη και συγκίνηση.”


Τα ίδια λάθη - Τίνα Αλεξοπούλου

Τα ίδια λάθη - Τίνα Αλεξοπούλου

Στίχοι:
Μουσική:


Άντε πάλι με τις ζήλιες
Δεν μπορώ φωνές και γκρίνιες
Κάθε φορά να απολογούμαι

Πέτα τον εγωισμό σου
...

Τα ίδια λάθη στίχοι (συνέχεια) »