Ερμηνευτής/τρια De Facto

De Facto

De Facto – Βιογραφία

Η ιστορία της μπάντας ουσιαστικά ξεκινά από τα γυμνασιακά χρόνια, όταν τέσσερις φίλοι από την ‘Έδεσσα δημιούργησαν το προσανατολισμένο σε Rock φόρμες, με ξένο στίχο, συγκρότημα των “Jailbreak”. ‘Ένα σχήμα το οποίο, μετά από συναυλίες και τη δημιουργία πολλών μουσικών συνθέσεων, μετεξελίχθηκε στους DΕ FACTO τη χρονιά του 1990. Τότε αποφασίσθηκε η χρήση ελληνικού στίχου, ακολούθησε το γράψιμο τραγουδιών, καθώς και περιορισμένος αριθμός συναυλιών, λόγω των στρατιωτικών υποχρεώσεων των μελών της μπάντας. Το 1996, μετά την οριστική εγκατάσταση του συγκροτήματος στη Θεσσαλονίκη, άρχισαν οι ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικούς χώρους της πόλης και σε σύντομο χρονικό διάστημα υπογράφηκε συμβόλαιο συνεργασίας με την LEGEND. Τον Δεκέμβριο του 1998 κυκλοφόρησε το πρώτο ομώνυμο CD της μπάντας, το οποίο έτυχε θερμής αποδοχής από το κοινό, σημειώνοντας υψηλό αριθμό πωλήσεων για πρωτοεμφανιζόμενο συγκρότημα και, στη συνέχεια, οι DΕ FACTO γύρισαν όλη την Ελλάδα δίνοντας πολλές και πετυχημένες συναυλίες. Τον Νοέμβριο του 2000 το συγκρότημα κυκλοφόρησε το δεύτερο CD με τίτλο “Μακρύς καιρός κοντεύει”, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιώντας πωλήσεις άνω των 15.000 αντιτύπων. Το καλοκαίρι του 2002, η μπάντα μπήκε στο στούντιο για τις ηχογραφήσεις του τρίτου CD, το οποίο κυκλοφόρησε στα τέλη του ίδιου έτους με τίτλο ” DΕ FACTO III” και συνέχισε να εμφανίζεται ζωντανά ανά την Ελλάδα.

Το καλοκαίρι του 2004 η LEGEND κυκλοφόρησε ένα “best of” με τίτλο ‘’DE FACTO: ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ” με τραγούδια από τα τρία πρώτα CD του συγκροτήματος.

Τον Δεκέμβριο του 2006 κυκλοφορεί το νέο CD των DE FACTO με τίτλο ”Ως του κόσμου την άκρη” από την δική τους ανεξάρτητη εταιρία FRIDAY RECORDS. Έπειτα από 5 χρόνια κυκλοφορεί ο δίσκος “Η Αυλή Των Θαυμάτων”.

Σε κινούμενη άμμο - De Facto

Σε κινούμενη άμμο - De Facto

Ερμηνευτές:
Στίχοι:
Μουσική:


Βάλε το πιο όμορφο φουστάνι
πρόσεξε μη σε δει κανείς

Και έλα απόψε να με βρεις
πριν έρθει το πρωί
...

Σε κινούμενη άμμο στίχοι (συνέχεια) »

Χωρίς εσένα - De Facto

Χωρίς εσένα - De Facto

Ερμηνευτές:
Στίχοι:
Μουσική:


Έγιναν όλα ξαφνικά κι ούτε που πρόλαβα ν' αρχίσω
κάτι να πω, να σου μιλήσω, ούτε ένα γεια

Και δε θυμάμαι πια πολλά,
μα απ' τη δουλειά όταν γυρνούσες
...

Χωρίς εσένα στίχοι (συνέχεια) »

Θεσσαλονίκη - De Facto

Θεσσαλονίκη - De Facto

Ερμηνευτές:
Στίχοι:
Μουσική:


Ξέρω μια πόλη μαγεμένη που όταν πέφτει βροχή
μπρος στα μάτια μου κλαίει και γιορτάζει
Βγαίνω στο δρόμο να γυρίσω και να πάω σ' αυτή
κι η καρδιά μου όλο καίει, φλόγες βγάζει

...

Θεσσαλονίκη στίχοι (συνέχεια) »

Δεν είναι έτσι η αγάπη - De Facto

Δεν είναι έτσι η αγάπη - De Facto

Ερμηνευτές:,
Στίχοι:
Μουσική:


Ποιο να' ναι αυτό το μυστικό
που σε κρατάει μακριά από 'δω
κι ακόμα δεν μπορώ να βρω

Μετράω ώρες και στιγμές
...

Δεν είναι έτσι η αγάπη στίχοι (συνέχεια) »