Ερμηνευτής/τρια Τα Φρούτα του Δάσους

Τα Φρούτα του Δάσους

Τα Φρούτα του Δάσους – Βιογραφία

Το συγκρότημα “Τα Φρούτα του Δάσους” δημιουργήθηκε το 2007 στην δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης όταν ο Πόλυς Ζουκ πρότεινε στον Γιώργο Καρακούλια να φτιάξουν ένα συγκρότημα που να παίζει αποκλειστικά δικό του υλικό και όχι τραγούδια άλλων, έτσι και έγινε.

Το 2008 κυκλοφορούν το πρώτο τους demo και αρχίζουν τα live σε μικρά φεστιβάλ της πόλης. Το 2009 μπαίνουν στο studio για την ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου με τίτλο “Για τη στιγμή και μόνο”, που κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο του 2010 με ανεξάρτητη παραγωγή σε στίχους και μουσική του Πόλυ Ζουκ. Το ύφος των τραγουδιών είναι πολυμορφικό, ατμοσφαιρικές μπαλάντες δίπλα σε ποπ μελωδικούς και δυνατούς ρυθμούς και ένας στίχος αρκετά αισιόδοξος με πολλές πινελιές ρομαντισμού, ειρωνείας και θυμού.

Ακολουθούν συναυλίες και το 2012 στο δικό τους στούντιο πλέον, ηχογραφούν το “Τριαντάφυλλα στη λάσπη”. Ένας δίσκος κυκλοθυμικός και ακομπλεξάριστος σε ήχο και ύφος. Τους στίχους και την μουσική ανέλαβε πάλι ο συνήθης ύποπτος Πόλυς Ζουκ. Μια δουλεία που έγινε με αρκετά συναισθηματικά κρεσέντα απέναντι σε ζόρικους καιρούς, παρόλα αυτά κατάφερε να ολοκληρωθεί και να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2013 ελεύθερα στο διαδίκτυο σαν ανεξάρτητη παραγωγή.

Μετά από κάποιες ζωντανές εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα και στην Αθήνα, το συγκρότημα ανακοινώνει την διάλυσή του το Μάιο του 2014. Μετά από ένα χρόνο αποχής, τον Απρίλιο του 2015 ο Πόλυς Ζουκ ξαναζωντανεύει το συγκρότημα. Αυτή τη φορά σε ακουστικό ήχο, μαζί με τον Βασίλη Ιορδανίδη στα πλήκτρα ετοιμάζουν νέο υλικό και ζωντανές εμφανίσεις σε μικρούς χώρους. Το πρώτο τους single “Μικρές προσδοκίες” κυκλοφορεί στο ΥουΤube.

Μεθυσμένο αεροπλάνο - Τα Φρούτα του Δάσους

Μεθυσμένο αεροπλάνο - Τα Φρούτα του Δάσους

Ερμηνευτές:
Στίχοι:
Μουσική:


Μεθυσμένο αεροπλάνο, πάρε με κι εμένα πάνω
μη μ' αφήνεις εδώ χάμω, έχω αρχίσει να τα χάνω
Μοιάζει ο κόσμος μ' ένα αγρίμι που όλο παίρνει, μα δε δίνει
μες στα μάτια τους η αγάπη είναι η πιο μεγάλη απάτη

...

Μεθυσμένο αεροπλάνο στίχοι (συνέχεια) »

Αλκυονίδες μέρες - Τα Φρούτα του Δάσους

Αλκυονίδες μέρες - Τα Φρούτα του Δάσους

Ερμηνευτές:
Στίχοι:
Μουσική:


Χίλια φωτάκια με γρήγορους ρυθμούς
αναβοσβήνουν σε λιμάνια και σταθμούς
έλα μαζί μας για χαμένους θησαυρούς, συνέχεια μου λένε.

Μα το τζάμι μου εμένα είναι θολό
...

Αλκυονίδες μέρες στίχοι (συνέχεια) »