Ερμηνευτής/τρια Σταμάτης Γονίδης

Σταμάτης Γονίδης

Σταμάτης Γονίδης – Βιογραφία

Ο Σταμάτης Γονίδης γεννήθηκε στην Κύθνο των δυτικών Κυκλάδων. Σε νεαρή ηλικία αποφασίζει να γίνει ναυτικός. Στα ταξίδια του έγραφε στίχους και μουσική και όλοι τον παρότρυναν να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι. Έπειτα από μερικά χρόνια αποφασίζει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την μουσική.

Ξεκινάει από την επαρχία και συγκεκριμένα από τη Λιβαδειά και τη Χαλκίδα, γράφει τραγούδια σε μεγάλους ερμηνευτές εκείνης της εποχής, στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ξεκινάει τις νυχτερινές εμφανίσεις.

Τη δεκαετία του ’90 κάθε δίσκος του γίνεται χρυσός και πλατινένιος.Μέσα από τη δική του ζωή παίρνει τις εμπνεύσεις να δημιουργεί και έτσι παραμένει στην πρώτη κατηγορία των λαϊκών τραγουδιστών.

Σύμφωνα με στοιχεία τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει ή έχει δημιουργήσει για τον ίδιο ή για άλλους καλλιτέχνες έχουν ξεπεράσει τα 1000. Επίσης έχει κυκλοφορήσει βιβλίο με τίτλο “Ο Ιπτάμενος Λαγός”, οι φιλοσοφικές αναζητήσεις του Σταμάτη Γονίδη σε ένα παραμύθι για μεγάλους. Η κριτική του για την πολιτική και τα ΜΜΕ πολλές φορές έχει προκαλέσει αίσθηση, κυρίως μετά από δηλώσεις του που ερμηνεύτηκαν ως υποστήριξη του πολιτικού κόμματος Χρυσή Αυγή. Σε μεταγενέστερες όμως δηλώσεις του, κρατάει αποστάσεις από τον χώρο αυτό.

Ροκάδες - Σταμάτης Γονίδης ft. Master Tempo

Ροκάδες - Σταμάτης Γονίδης ft. Master Tempo

Στίχοι:
Μουσική:


Μέσα στου κόσμου τη βουή καρδιά μου τρέχω
για να ξοδέψω μια ζωή που δεν αντέχω
Μια μαριονέτα με σχοινιά είν’ η καρδιά μου
και πως να αντέξω μάτια μου

...

Ροκάδες στίχοι (συνέχεια) »