Ερμηνευτής/τρια Στίχοιμα

Στίχοιμα

Στίχοιμα – Βιογραφία

Οι Στίχοιμα είναι ένα δυναμικό hip hop γκρουπ που κινείται στο χώρο της λεγόμενης εναλλακτικής, underground rap μουσικής σκηνής. Δημιουργήθηκαν αρχές του 1999 στην Αθήνα και αποτελούνται από τον Βαλάντη (γνωστό και ως Xplicit) και την Μαρίνα.

Όλα αρχίζουν στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όπου οι Στίχοιμα μαζί με το Θηρίο κάνουν τα πρώτα βήματα τους στην Freestyle Productions. Μάλιστα το όνομα «Στίχοιμα» το έδωσε ο Loyal T το 1998. Παρόλα αυτά η πορεία τους στην Freestyle Productions θα είναι σύντομη και θα αποχωρίσουν γρήγορα από αυτήν.

Το 2003 οι Στίχοιμα κυκλοφορούν το πρώτο τους LP “Η πτώση των αγγέλων”. Ένα χρόνο μετά (2004) κυκλοφορούν το “4εις δαίμονες”. Και στους δύο δίσκους το κοινωπολιτικό στοιχείο είναι έντονο, καθώς είναι ιδιαίτερα καυστικοί και μιλάνε με σκληρή γλώσσα για όλα τα δρώμενα που γίνονταν στην ελληνική κοινωνία λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μάλιστα, οι Στίχοιμα θα γίνουν το πρώτο συγκρότημα που διώκεται νομικά για τους στίχους του για ένα μεγάλο εθνάρχη το οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα σε υψηλόβαθμο στέλεχος της ελληνικής εκκλησίας. Το συγκρότημα σταματάει να παίζει το κομμάτι στις συναυλίες του μετά το θάνατο του τέως αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου.

Παρόλα αυτά κάνουνε live τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία, με το κοινό να δείχνει να αγκαλιάζουν τους δύο δίσκους. Τέλος η παρουσία του Θηρίου ήταν καταλυτική και στους δύο πρώτους δίσκους.

Ταξιδεύω - Στίχοιμα 0

Ταξιδεύω - Στίχοιμα

Ερμηνευτές:
Στίχοι:
Μουσική:


Ταξιδεύω... Σε μέρη που ζουν αυτά που ζηλεύω
στο σκάφος του μυαλού μου πάλι μπαίνω και φεύγω

Πάω απο 'δω, πάω από 'κει και κάπου στην Αμερική
στις γειτονιές που οι ήρωές μου μεγαλώσαν εκεί
...

Ταξιδεύω στίχοι (συνέχεια) »