Ερμηνευτής/τρια Σάκης Ρουβάς

Σάκης Ρουβάς

Σάκης Ρουβάς – Βιογραφία

Ο Σάκης Ρουβάς γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1972 και είναι τραγουδιστής, συνθέτης, επιχειρηματίας, ηθοποιός και πρώην αθλητής του άλματος επί κοντώ. Γεννήθηκε στο Μαντούκι Κέρκυρας και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον στίβο, κατακτώντας μάλιστα αρκετά μετάλλια ως μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας τη δεκαετία του ’80. Η μουσική του σταδιοδρομία, ξεκίνησε το 1991, σε ηλικία 19 ετών, ως ένας από τους πρώτους ποπ-ερμηνευτές της χώρας μας, ενώ συνδύαζε τραγούδι, χορογραφία και σύνθεση του κομματιού.

Στις αρχές του ’90, ο Σάκης Ρουβάς, υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία PolyGram Records και έκανε το ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι “Πάρ’ τα” σε μουσική του Νίκου Τερζή και στίχους του Γιώργου Παυριανού. Δεν κατέκτησε την πρώτη θέση αλλά το τραγούδι βραβεύτηκε ως το καλύτερο του Φεστιβάλ.

Το 1997 και ενώ θεωρούνταν ακόμη νέος καλλιτέχνης, έδωσε μια συναυλία με σκοπό να περάσει μήνυμα την ειρήνη Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά τελικά η συγκεκριμένη συναυλία, έβλαψε τη θετική -μέχρι τότε- εικόνα του.

Την ίδια χρονιά, έφυγε από την PolyGram Records και εντάχθηκε στην Minos EMI και αμέσως ανέβηκε στην κορυφή των ελληνικών charts με τα άλμπουμ “Κάτι από μένα” (1998) και 21ος Ακατάλληλος (2000).

Είναι ένας από τους λίγους Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν τεράστια απήχηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ειδικά στα Βαλκάνια. Το πιο επιτυχημένο του τραγούδι, θεωρείται το “Shake It”, με το οποίο μάλιστα, συμμετείχε στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2004, κατακτώντας την 4η θέση.

Από το 2003, έχει σχέση με το πρώην μοντέλο και Playmate 1997, Κάτια Ζυγούλη, με την οποία έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Ασχολείται επίσης, με φιλανθρωπικούς οργανισμούς και εράνους.

Ο Σάκης Ρουβάς έχει κερδίσει 6 βραβεία στα Arion Music Awards, 15 στα Pop Corn Music Awards και 17 στα Mad Video Music Awards. Επίσης, έχει ανακηρυχθεί “Άντρας της χρονιάς”, έχει κερδίσει ένα βραβείο στα MTV Europe Music Awards και ένα στα World Music Awards. Το 2009, το περιοδικό “Down Town”, του έδωσε τον τίτλο “Καλύτερος διασκεδαστής της δεκαετίας”, ενώ το “Forbes” τον κατέταξε στην τρίτη θέση με τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες στην Ελλάδα.

Κάποτε θα' μαστε μαζί - Σάκης Ρουβάς 1

Κάποτε θα' μαστε μαζί - Σάκης Ρουβάς

Ερμηνευτές:
Στίχοι:
Μουσική:


Ίσως να 'ναι νωρίς, ίσως να 'ναι αργά
και γι' αυτό δεν μπορείς να το δεις καθαρά
Ίσως να 'ναι κρυφό, ίσως να 'ναι γραφτό
μα φοβάμαι ακόμα να το παραδεχτώ
...

Κάποτε θα' μαστε μαζί στίχοι (συνέχεια) »