Ερμηνευτής/τρια Ντίνος Σαδίκης

Ντίνος Σαδίκης

Ντίνος Σαδίκης – Βιογραφία

Ο Ντίνος Σαδίκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στου Ζωγράφου, στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών φεύγει για σπουδές στα ΤΕΙ Λάρισας για σπουδές στη σχολή Παραϊατρικών επαγγελμάτων, τμήμα Μικροβιολογίας. Εκεί ήταν που κόλλησε και το “μικρόβιο” της μουσικής.

Αυτοδίδακτος στην κιθάρα, γράφει τα πρώτα του τραγούδια και δημιουργεί μαζί με τον Στέφανο Κανελλή τα ΜΑΥΡΑ ΤΗΓΑΝΙΑ, γκρουπ πρόδρομο των ΕΝ ΠΛΩ. Εν τω μεταξύ έχει περάσει σαν αριστούχος, χωρίς εξετάσεις, στην ιατρική της Αθήνας την οποία και παρατάει μετά έξι χρόνια, στο πτυχίο.

Το 1985 γνωρίζεται με τον Δήμο Ζαμάνο και φτιάχνουν τους ΕΝ ΠΛΩ. Το 1989 κυκλοφορεί ο ένας και μοναδικός δίσκος του σχήματος με τον ομώνυμο τίτλο «ΕΝ ΠΛΩ» (Penguin 1989), ο οποίος θεωρείται και ένας από τους πιο σπάνιους (1000 αντίτυπα) και «σημείο αναφοράς» για την Ελληνόφωνη ροκ σκηνή.

Το 1991 κυκλοφορούν ένα 7′ single με το fanzine “Στις Σκιές του Β’ 23” περιέχει μια διασκευή στο “Αντιλαλούν Δύο Φυλακές” του Μ. Βαμβακάρη.

Το 1991 ο Ντίνος Σαδίκης βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης και δουλεύει πάνω σε νέο υλικό μαζί με τον μπασίστα των ΕΝ ΠΛΩ Μίμη Καφούσια με αποτέλεσμα τον δίσκο «ΜΟΛΥΒΕΝΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» (Μύλος 1996) στον οποίο περιέχεται και μια διασκευή του “Χωρίς Κανόνα” αλλά και κομμάτια γραμμένα την εποχή των «Εν Πλώ».

Μετακομίζει στην Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται ως διευθυντής προγράμματος, παραγωγός και ηχολήπτης στο Ράδιο 88μισό.

Το 2005 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός δίσκος του «Το γέλιο των πολλών». Συμμετείχε στο δίσκο “Ο Χαμένος Tα Παίρνει Όλα“, στους «Επισκέπτες» (Από ‘δω και πάνω) του Γιάννη Αγγελάκα με τον οποίο συνεχίζει μέχρι σήμερα με τους Γιάννης Αγγελάκας 3!

Δεν ήταν απαισιόδοξο τραγουδάκι - Ντίνος Σαδίκης 0

Δεν ήταν απαισιόδοξο τραγουδάκι - Ντίνος Σαδίκης

Ερμηνευτές:
Στίχοι:
Μουσική:


Δεν ήταν απαισιόδοξο τραγουδάκι,
ίσως να σου το 'χω πει κι άλλη μια φορά.
Μα άμα με πρόσεχες κι εσύ λιγάκι,
ίσως θα σου το ψιθύριζα πιο μπροστά.

...

Δεν ήταν απαισιόδοξο τραγουδάκι στίχοι (συνέχεια) »