Ερμηνευτής/τρια Νάμα

Νάμα – Βιογραφία

Οι Νάμα ήταν ελληνικό ποπ, ροκ και τζαζ μουσικό συγκρότημα που έδρασε καλλιτεχνικά από το 1992 μέχρι το 2009. Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν ο Αριστείδης Παυλής (σύνθεση και ενορχήστρωση) και η Ιφιγένεια Παπουτσά (στίχοι και φωνητικά).

Η δισκογραφία τους ξεκινάει το 1992 με το ομώνυμο άλμπουμ ΝΑΜΑ όπου το τζαζ τραγούδι “Οδυσσέας” ξεχωρίζει και γίνεται ραδιοφωνική επιτυχία της εποχής. Το καλοκαίρι του 1994 κυκλοφορούν την δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο ΝΑΜΑ ΙΙ από τον οποίο ξεχώρισαν τα τραγούδια “Πρίγκηπας Αλήτης”, “Μαζί σου πάρε με”, “Σφαίρα από γη και θάλασσα”, “Τα καλύτερα μας χρόνια”.

Το 1995 κυκλοφορούν το LP Αναμνήσεις όπου διασκευάζουν δέκα τραγούδια: “Μια αγάπη για το καλοκαίρι” (Γιάννης Σπανός-Γ.Παπαστεφάνου), “Πολλές φορές” (Μανώλης Χιώτης-Χ.Κολοκοτρώνη), “Πες μου μια λέξη”, (Μάνος Χατζιδάκης-Αλέκος Σακελλάριος), “Οι μάγοι” (Διονύσης Σαββόπουλος), “Πήρες πια τα μάτια σου” (Μίμης Πλέσσας-Δ.Στρατηγοπούλου), “Να διώξω τα σύννεφα” (Η. Παπακωστα-Δασκαλόπουλου).

Το 1998 πιστοί στον δρόμο που οι ίδιοι χάραξαν με την ρυθμική πολυμορφία και το προσωπικό τους χρώμα στην ενορχήστρωση και το στίχο, παρουσιάζουν ακόμα δέκα τραγούδια με τον τίτλο ΝΑΜΑ ΙΙΙ – Ζωή παράσταση. Από το άλμπουμ ξεχώρισαν το “Ζωή παράσταση”, “Αγάπη μου αλλού”, “Δέκα Σεπτέμβρη”. Το 2002 κυκλοφόρησαν από την ΕROS music το LP ΝΑΜΑ ΙV και με το τραγούδι τους “Μια Κυριακή” βραβεύονται στα Μουσικά Βραβεία Αρίων (1η απονομή) ως καλύτερο ποπ συγκρότημα. Άλλα τραγούδια που ξεχωρίζουν από το άλμπουμ είναι τα “Άνυδρη γη”, “Δεν είμαι εδώ” και το αγγλόφωνο “Why”.

Το 2005 κυκλοφορούν το νέο τους cd με γενικό τίτλο “Ένα μακρύ ταξίδι”. Τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι τα “Το ψαράκι”, “Ζεστό καλοκαίρι”. Για το “Ένα μακρύ ταξίδι” οι ΝΑΜΑ διακρίθηκαν στα Μουσικά Βραβεία Αρίων (5η απονομή) ως Καλύτερο Ποπ Συγκρότημα.

To 2008 οι Νάμα κυκλοφορούν από την LYRA το άλμπουμ με γενικό τίτλο “Το φως και η αρχή”, που σηματοδοτεί το τέλος της πορείας τους.

Να διώξω τα σύννεφα - Νάμα

Να διώξω τα σύννεφα - Νάμα

Στίχοι:


Της νύχτας κυλάνε οι ώρες
τον ύπνο μου διώχνει η βροχή,
φοβάμαι μη σ' άρπαξαν μπόρες
κι απόμεινα εγώ μοναχή

...

Να διώξω τα σύννεφα στίχοι (συνέχεια) »

Θάλασσες - Γιώργος Παπαδόπουλος

Θάλασσες - Γιώργος Παπαδόπουλος

Στίχοι:
Μουσική:


Θα θυμάμαι με τον ήλιο το πρωί
πως ήσουν κάποτε για μένα της μέρας το φως
Θα θυμάμαι με τον ήχο της βροχής
Πως όταν έφυγες μια μέρα έκλαψε κι ο ουρανός

...

Θάλασσες στίχοι (συνέχεια) »

Μια αγάπη για το καλοκαίρι - ΝΑΜΑ

Μια αγάπη για το καλοκαίρι - ΝΑΜΑ

Στίχοι:
Μουσική:


Μια αγάπη για το καλοκαίρι
θα 'μαι κι εγώ
να σου κρατώ δροσιά στο χέρι
να σε φιλώ.
...

Μια αγάπη για το καλοκαίρι στίχοι (συνέχεια) »