Ερμηνευτής/τρια Νίνο

Νίνο

Νίνο – Βιογραφία

Ο Νίνο (Στέφανος Σακελάριος Ξυπολιτάς) γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου του 1981 στη Σουηδία από την Κάρεν και τον Σκεύο Ξυπολητά και μεγάλωσε στη Ρόδο. Έχει δύο αδέρφια, τη Μαρία και τον Θεόφιλο. Από μικρός ήθελε να γίνει τραγουδιστής και σε ηλικία μόλις 3 ετών, όταν οι γονείς του του έκαναν δώρο ένα πιάνο, εκείνος έγραψε το πρώτο του τραγούδι. Ο τίτλος του ήταν “Είσαι το πιο όμορφο που υπάρχει” και το αφιέρωσε στη μητέρα του. Ακόμα, όποτε του δινόταν η ευκαιρία διοργάνωνε σαν παιδάκι διαγωνισμούς τραγουδιού και χορού με κριτές τους συγγενείς του. Στην εφηβεία του κιόλας, μαζί με τα ξαδέρφια του, είχαν φτιάξει το δικό τους συγκρότημα που το ονόμασαν “Δίδυμοι”.

Η πρώτη του επαφή με το κοινό ήταν στο Λύκειο όταν τραγούδησε το “Αν ήσουν άγγελος” του Βασίλη Καζούλλη.

Έκτοτε άρχισε να εργάζεται σε νυχτερινά κέντρα της Ρόδου, ακολούθησε η Αθήνα και μετά η Πάτρα. Εκεί αποφάσισαν μαζί με τον Θάνο Πετρέλη να δηλώσουν συμμετοχή στο talent show τραγουδιού του ANT1, Fame Story. Κοντά στο τέλος του παιχνιδιού, ενώ είχε μια πολύ καλή πορεία, χωρίς να λείπουν βέβαια και οι εντάσεις, ο Νίνο ζήτησε να αποχωρήσει οικειοθελώς λόγω οικογενειακών προβλημάτων. Έτσι και έγινε αλλά μετά από 48 ώρες επέστρεψε ξανά και συμμετείχε κανονικά στη διαδικασία του διαγωνισμού. Εκείνη την Κυριακή, προτεινόμενοι ήταν ο Νίνο και ο Νότης Χριστοδούλου. Τελικά υπερίσχυσε ο δεύτερος που βγήκε και νικητής του show.

Όμως η καριέρα του Νίνο εκεί ξεκινά. Τραγουδά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το 2003 βγαίνει το πρώτο του cd από την Heaven με τίτλο “Νίνο, Νίνο, Νίνο” και ενορχηστρωτή τον Αντώνη Γούναρη. Ακολούθησε το ντουέτο “Έχω τόσα να σου πω” με την Έλλη Κοκκίνου στον δίσκο της “Στο κόκκινο”.

Έπειτα ήρθαν κι άλλες επιτυχίες, χρυσοί δίσκοι αλλά και συνεργασίες όπως με τους Πέγκυ Ζήνα, Αποστολία Ζώη, Άννα Βίσση, Πασχάλη Τερζή, Σταμάτη Γονίδη, Θάνο Πετρέλη και Έλενα Παπαρίζου.

Σε μισώ - Νίνο

Σε μισώ - Νίνο

Στίχοι: &
Μουσική:


Σε μισώ γι' αυτά που έκανες σε μένα, τόσα χρόνια
σε μισώ για όσα έλεγες για μας
Σε μισώ γιατί προσπάθησες να πατήσεις ένα πτώμα
στην πορεία αυτή που διάλεξες να πας
...

Σε μισώ στίχοι (συνέχεια) »

Να είσαι εδώ - Νίνο

Να είσαι εδώ - Νίνο

Στίχοι:
Μουσική:


Και πάλι εδώ, μόνος να πίνω,
να σε θυμάμαι και να ζητώ
μια σου λέξη, ένα σου χάδι,
να βρω το θάρρος για να σου πω

...

Να είσαι εδώ στίχοι (συνέχεια) »

Σε άλλη ζωή - Νίνο

Σε άλλη ζωή - Νίνο

Στίχοι:
Μουσική: &


Είναι σαν χθες
στη γειτονιά που είχαμε ζήσει
Εικόνες πολλές
από μεγάλα θέλω της στιγμής
...

Σε άλλη ζωή στίχοι (συνέχεια) »