Ερμηνευτής/τρια Νέα Τάξη Πραγμάτων (ΝΤΠ.)

Νέα Τάξη Πραγμάτων (ΝΤΠ.)

Νέα Τάξη Πραγμάτων (ΝΤΠ.) – Βιογραφία

Οι Νέα Τάξη Πραγμάτων (ή ΝΤΠ.) δημιουργήθηκαν το 1998 αποτελούνται από τον Ιωσήφ Πρίντεζη και τον Λάγνη (Χρήστο Πανοηλία) και είναι το μακροβιότερο rap συγκρότημα της Ελληνικής επαρχίας, αφού κατάγονται από το όμορφο νησί της Σύρου.

Έχουν στην πλάτη τους περισσότερες από 200 ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα έχουν μοιραστεί τη σκηνή με όλα τα γνωστά ονόματα της ελληνικής rap σκηνής όπως ΑΕ, FFC, Razastarr, Stavento, Pro Sinners, Stereo Mike, Εισβολέα, ΖΝ κτλ.

Τι κάνει όμως τους ΝΤΠ. ξεχωριστούς; Πιθανόν το γεγονός πως η μουσική τους δεν στηρίζεται εξ ολοκλήρου στη hip hop μουσική, αλλά έχει έντονες επιρροές από funk, blues, rock ακόμα και έντεχνη ελληνική μουσική. Άλλοι στηρίζουν την επιτυχία τους στο γεγονός πως στις ζωντανές τους εμφανίσεις το συγκρότημα παρουσιάζει μια παράσταση με στοιχεία θεατρικότητας και αυτοσχεδιασμού.

Δισκογραφήσαν πρώτη φορά το 2002 ενώ παράλληλα με τις διάφορες συμμετοχές σε συλλογές και δίσκους άλλων καλλιτεχνών, το 2004 κυκλοφόρησαν από την ανεξάρτητη Ηχοτρον το πρώτο τους με το album με τίτλο «Ήρθε η στιγμή να επιβληθεί» που απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές από τον ελληνικό τύπο.

Τον Δεκέμβριο του 2009 δισκογραφούν από τη Sony Music το πολυαναμενόμενο «Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν». Πριν την κυκλοφορία του δίσκου κυκλοφορούν στο διαδίκτυο το προφητικό single “Στην κρίση σας” και μετά ακολούθησε η οπτικοποίηση του τραγουδιού «Απουσία» στο οποίο συμμετέχει η ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου, Στεφανία Γουλιώτη, από τον Δημήτρη Συλβέστρο. Ακολούθησαν τα κομμάτια “Ραπ για να ζήσω”, “Bitchez” και το “Μια ιστορία” με τη συμμετοχή 20 και πλέον καλλιτεχνών από το χώρο του Ελληνικού hip hop!

Απουσία - Νέα Τάξη Πραγμάτων (ΝΤΠ) 0

Απουσία - Νέα Τάξη Πραγμάτων (ΝΤΠ)

Ερμηνευτές:
Στίχοι:
Μουσική:


Όταν η απουσία γίνει τρόπος ζωής
όταν ο πόνος γίνει δρόμος διαφυγής
όταν στα πρόσωπα του κόσμου βλέπω το πρόσωπό σου
όταν το δάκρυ μου στο χάρισα και έγινε δικό σου
...

Απουσία στίχοι (συνέχεια) »