Ερμηνευτής/τρια Μιχάλης Εμιρλής

Μιχάλης Εμιρλής

Μιχάλης Εμιρλής – Βιογραφία

Ο Μιχάλης Εμιρλής γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1980 στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα άρχισε να ασχολείται με τη μουσική.

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Μιχάλη Εμιρλή κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2005, με τίτλο «Ζω περιμένοντας να ζήσω» σε στίχους και μουσική δική του. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τα τραγούδια «Η Πίπα της ειρήνης», «Να σε ξεχάσω προσπαθώ» και «Νιώθω το τέλος να πλησιάζει».Τον Ιούνιο του 2006 κερδίζει το Μουσικό Βραβείο MAD Video Music Award Καλύτερου ποπ ροκ βίντεο κλιπ.

Το Νοέμβριο του 2006 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Τζερόνιμο», το οποίο και συμπεριέλαβε στην επόμενη δισκογραφική του δουλειά τον Μάιο του 2008 με τίτλο «Μη διστάζεις» από την οποία ξεχώρισαν τα τραγούδια «Μη μου μιλάτε για εκείνη», «Αυτό που σ’αρέσει» , «Ο Κουβανός» και το «Όσα η αγάπη μου χρωστά». Στο συγκεκριμένο δίσκο, το συνθετικό κομμάτι αναλαμβάνει ο Μιχάλης Εμιρλής ενώ τους στίχους υπογράφει ο Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης.

Τον Μάρτιο του 2011 κυκλοφορεί την τρίτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Φωτιά στα παραμύθια». Πρόκειται για ένα album με έντεκα τραγούδια. Το συνθετικό κομμάτι αναλαμβάνει εκτός από τον ίδιο τον ερμηνευτή και ο Stelios Mac, ενώ στους στίχους βρίσκουμε πάλι τον Χριστόφορο Μπαλαμπανίδη, το Stelio Mac και τη Βίκυ Μπεκιάρη.Τραγούδια που έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση από αυτό το cd είναι το «Σε θέση άμυνας» ,το «Παιδί των ηδονών» και το «ξυπνάω στο πλάι σου».

Το φθινόπωρο του 2015 επιστρέφει με δυο νέα κομμάτια το “Στη τρέλα με πηγαίνεις” σε μουσική του Κωνσταντίνου Βελλιάδη και στίχους του Τερπανδρου και «Το εγώ να γίνει εμείς» που υπογράφει συνθετικά και στιχουργικά ο ίδιος. Τα συγκεκριμένα τραγούδια είναι προπομπός του τέταρτου προσωπικού δίσκου του καλλιτέχνη ,που θα κυκλοφορήσει μέσα στις αρχές του 2016, με τίτλο “Είπα μια μέρα στην καρδιά”.

Αυτό που σ' αρέσει - Μιχάλης Εμιρλής

Αυτό που σ' αρέσει - Μιχάλης Εμιρλής

Στίχοι:
Μουσική:


Αυτό που σ' αρέσει, αυτό που γυρεύεις,
αυτό που σου πάει το έχω εγώ.
Στο πλάι μου μείνε και μη μ' αποφεύγεις
ο χρόνος περνάει και εγώ είμαι εδώ.

...

Αυτό που σ' αρέσει στίχοι (συνέχεια) »