Ερμηνευτής/τρια Μικρές Περιπλανήσεις

Μικρές Περιπλανήσεις – Βιογραφία

Οι Μικρές Περιπλανήσεις είναι ένα ελληνικό μουσικό συγκρότημα. Παίζει κυρίως λαϊκή έντεχνη μουσική. Δημιουργήθηκε το 1985 στην Κω από τον Νίκο Αρμπιλιά, τον Χρήστο Γαμβρέλλη, την Σταυρούλα Παπαηλία, τον Λεωνίδα Κουλίτση, την Ελένη Κολετζάκη και τον Μάνθο Αρμπελιά.

Το συγκρότημα έχει κάνει ζωντανές εμφανίσεις σε γνωστές αθηναϊκές μουσικές σκηνές, όπως οι «Γραμμές», «Σφεντόνα», «Μετρό», «Αίγλη», κ.α. Έχουν επίσης εμφανιστεί στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, με αφορμή σχετικό αφιέρωμα της ΕΤ1, και δύο φορές σε εκδηλώσεις στο Πεδίο Άρεως στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου.

Το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει μέχρι το 2006 συνολικά 5 άλμπουμ.: Μικρές Περιπλανήσεις, Άγονη Γραμμή, Ημέρες Απραξίας, Κλέφτες του Χρόνου και …Με Οδηγό μου ένα Παιδί. Σε όλα παραγωγός είναι ο Νίκος Παπάζογλου και εκδότης η δισκογραφική εταιρεία Λύρα. Έχουν συνεργαστεί σε συναυλίες και δισκογραφία, με τον τραγουδοποιό Θανάση Γκαϊφύλλια

Οι Μικρές Περιπλανήσεις έχουν συμμετάσχει σε 8 δίσκους: Θαλασσινά Ταξίδια, Στην Περιπέτεια των Τραγουδιών-10 Χρόνια Μελωδία FM 100, Στον Βαγγέλη με Αγάπη-16 Πειραγμένα Τραγούδια του Βαγγέλη Γερμανού, Στου Τραγουδιού την Όχθη (δίσκοι 1-4) και Οι Μπαλάντες της Έκφρασης.

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει τα σχετικά τραγούδια του συγκροτήματος και την θέση τους στα διάφορα άλμπουμ. Η κατάταξη γίνεται σύμφωνα με το έτος κυκλοφορίας του άλμπουμ:

Μικρές περιπλανήσεις - Μικρές Περιπλανήσεις 0

Μικρές περιπλανήσεις - Μικρές Περιπλανήσεις

Ερμηνευτές:
Στίχοι:
Μουσική:


Μικρές περιπλανήσεις
μ' εκείνους που δεν ήρθαν
στις άδειες ώρες θα ακουμπήσεις,
θα χαθείς...

...

Μικρές περιπλανήσεις στίχοι (συνέχεια) »