Ερμηνευτής/τρια Μηδενιστής

Μηδενιστής

Μηδενιστής – Βιογραφία

Ο Μηδενιστής ή αλλιώς Παναγιώτης Μπουγάς γεννήθηκε το 1981. Από μικρή ηλικία του άρεσε η ραπ μουσική και στη συνέχεια αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτήν. Το όνομα του το εμπνεύστηκε διαβάζοντας όταν ήταν μικρός ένα βιβλίο για τον Μηδενισμό, έχοντας ενθουσιαστεί με την ιδέα στην ηλικία εκείνη. Καθώς έγινε αρχικά γνωστός έτσι, αποφάσισε να το διατηρήσει και στη συνέχεια.

Αρχικά ξεκίνησε με τον TNS, με τον οποίο από χόμπι έβαζαν ραπ μουσική στο σχολείο και στο σπίτι. Στη συνέχεια μαζί δημιούργησαν τους New Revial, έβγαλαν μερικά κομμάτια, πραγματοποίησαν ζωντανές εμφανίσεις και στη συνέχεια χωρίστηκαν.

Στην πορεία γνώρισε τον Τάκη Τσαν και φτιάξανε τους GLD (Gate of the Living Dead). Ως GLD πραγματοποίησαν μερικά live στη Θεσσαλονίκη, όπου γνώρισαν τους αδερφούς Χθόνιους (Ύπο & Κάτα). Μετά από καιρό μετονομάστηκαν σε ΖΝ (Ζωντανοί Νεκροί) και με την προσθήκη του Χαρμάνη (φίλου του Τάκη Τσαν) ολοκληρώθηκαν ως συγκρότημα. Οι ΖΝ έφεραν πρώτοι στην Ελλάδα το επιθετικό ραπ και έγιναν ένα απο τα πιο γνωστά συγκροτήματα στο είδος τους.

Ως ΖΝ έβγαλε τρεις δίσκους: “ΖΝ Εντολές” (Στη χώρα των Καλύτερων Mc’s), “Πρώτος Τόμος” και “Θαμμένα Ξεχασμένα”.

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2014, και ενώ είχαν χαθεί πλέον οι ελπίδες για την κυκλοφορία ενός “Δεύτερου Τόμου”, ο Τάκη Τσαν προσκάλεσε μέσω YouTube τους Μηδενιστή, Χαρμάνη, Υποχθόνιο και Καταχθόνιο για την υλοποίηση του, με τους υπόλοιπους τέσσερις να δέχονται.

Η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 2002 με τίτλο “Μεγάλος Ήρωας” με όλους τους ΖΝ να εμφανίζονται στον δίσκο συν τα 2/4 των Άλφα Γάμα, Ταραξία και Εισβολέα. Από τους πιο χαρακτηριστικούς και εμβληματικούς battle rap δίσκους που κυκλοφόρησαν στην ιστορία του ελληνικού hip hop, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία της σκηνής, διαδόθηκε ευρέως το ZN style, και εδραιώθηκε ο “μύθος” που είχε χτιστεί γύρω από το όνομα του Μηδενιστή στους κύκλους της ραπ.

Το 2004 ο «Μηδενιστής» επιστρέφει με το νέο του δίσκο με τίτλο «Στίχοι Σαν Φωτιά». Με ένα νέο πιο ήπιο τόνο, με περισσότερη έμφαση στον κοινωνικό και ερωτικό στίχο ο «Μηδενιστής» περνάει σταδιακά το στίγμα του και στην mainstream σκηνή, απόδειξη το ερωτικό του κομμάτι με τίτλο «Αφιερωμένο».

Το 2006 συμμετέχει και στα Mad Video Music Awards σε ένα ανατρεπτικό ντουέτο με τον Νίνο και αποσπούν θετικές κριτικές. Στα τέλη του 2008 ο «Μηδενιστής» κυκλοφόρησε τη νέα του δουλειά με τίτλο «50/50», στην οποία πέρα από την γνωστή σκληρή εικόνα που περνάει στο κοινό μας δείχνει και την ευαίσθητη πλευρά του, ενώ το πρώτο κομμάτι που ξεχώρισε και το οποίο και οπτικοποιήθηκε είναι το «Θεέ μου άκου με».

Γνωστή είναι η μακρόχρονη κόντρα του “Μήδε” με τα μέλη του Family The Label, με διάφορα diss μεταξύ των δύο πλευρών.

Επίσης, έχει συνεργαστεί με την Ελένη Φουρέιρα, την Demy, την Τάμτα, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, τον Εισβολέα, τον Κώστα Μαρτάκη και διάφορους άλλους γνωστούς καλλιτέχνες.

Μια ζωγραφιά (Ο κόσμος μας) - Μηδενιστής feat. DEMY 0

Μια ζωγραφιά (Ο κόσμος μας) - Μηδενιστής feat. DEMY

Ερμηνευτές:
Στίχοι:
Μουσική:


Ζωγράφισέ μου τ' αστέρια
και κύκλωσε μου εκείνο που θα ζήσουμε εμείς
Να με κρατάς απ 'τα χέρια
σ' έναν ουρανό που δε θα υπάρχει κανείς.

...

Μια ζωγραφιά (Ο κόσμος μας) στίχοι (συνέχεια) »