Ερμηνευτής/τρια Monsieur Minimal

Monsieur Minimal
Τελευταία ενημέρωση: 16 Μαΐου 2018

Μεσιέ Μινιμάλ (Monsieur Minimal) – Βιογραφία

Ο Μεσιέ Μινιμάλ (Monsieur Minimal) γεννήθηκε το 1980. Το πραγματικό του όνομα είναι Χρήστος Τσιτρούδης.

O Μonsieur Minimal γραφεί και συνθέτει τα τελευταία 8 χρόνια. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρονικής Μουσικής και Τεχνολογίας του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Δημήτριο Αδάμ. Διακρίθηκε μέσα από το διαγωνισμό της «The coca-cola sound wave festival» με τα κομμάτια “silk” και “love is a circle” παράλληλα συμμετείχε στη συλλογή της “city campers” όπου σημείωσε σημαντική επιτυχία.

Τον Νοέμβριο του 2008 κυκλοφορεί το debut άλμπουμ με τίτλο Lollipop.H μουσική του χαρακτηρίζεται από έντονα indie pop στοιχειά χωρίς να λείπουν από αυτήν, electronica πινελιές. Το περιοδικό «Status», ένα απ τα πιο αναγνωρισμένα αντρικά περιοδικά στην Ελλάδα, τον πρότεινε στην κατηγορία του «πρωτοεμφανιζόμενου της χρονιάς 2009». Το «smile», ένα απ τα τραγούδια του άλμπουμ «lollipop» χρησιμοποιείται στο διαφημιστικό της μεγαλύτερης διατροφικής αλυσίδας «Safeway» σε Αμερική και Καναδά κι απ τη Citroen Hellas προς εξυπηρέτηση ενός διαφημιστικού κλιπ.

Το κομμάτι «Love story» ήταν για αρκετές εβδομάδες στα top charts της Τουρκίας και κυκλοφόρησε σε μια από τις πιο γνωστές συλλογές της χώρας «Hillside SU Feelgood vol.3».

Ανάμεσα στις πιο πετυχημένες του εμφανίσεις συγκαταλέγεται κι αυτή στο REWORKS FESTIVAL τον Σεπτέμβριο του 2010 όπου εμφανίστηκε ανάμεσα σε καταξιωμένα ονόματα της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής.

Τον Ιούνιο του 2011 στάθηκε επάξια και με μεγάλη επιτυχία παίζοντας live πλάι στον Moby ανοίγοντας την συναυλία του μεγάλου καλλιτέχνη στο κατάμεστο Θέατρο γης της Θεσσαλονίκης.

Στα μέσα Απριλίου 2011 ο Monsieur Minimal μεταμορφώνεται σε Μεσιέ Μινιμάλ και κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ του το οποίο θα είναι αποκλειστικά με ελληνικό στίχο από την the sound of everything. Ο τίτλος αυτού «Πάστα Φλώρα» και με συμμετοχή-έκπληξη της Δήμητρας Γαλάνη σε ένα από τα κομμάτια του δίσκου. Οι γλυκές και ταξιδιάρικες μελωδίες δεν λείπουν φυσικά ούτε από το πάστα Φλώρα (ένας δίσκος που παραπέμπει στην αγνότητα της παιδικής ηλικίας και φτάνει μέχρι τους πιο φανταστικούς έρωτες σε μια πιο προσιτή γλώσσα για το Ελληνικό κοινό).

Το Σεπτέμβριο του 2011 για πρώτη φορά παρουσίασε την νεοσύστατη μπάντα του, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακρόπολης σε ένα μοναδικό live για τα Αθηναϊκά δεδομένα. Την ίδια χρονιά γυρίζει σχεδόν όλη την Ελλάδα για live εμφανίσεις και για πρώτη φορά εμφανίζεται στο εξωτερικό σε Βερολίνο και Λονδίνο.

Τον Νοέμβριο του 2012 Monsieur Minimal πιο ώριμος και ενάντια στις συνθήκες των καιρών, δημιουργεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και φιλόδοξα album της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής και οχι μόνο. Μεσα από το Minimal to Maximal ξεχώρισαν ως ραδιοφωνικές επιτυχίες τα τραγούδια Bitter, Digital Love, Party, Heart full of dreams και Candy face και οδήγησαν σε sold out, από τον πρώτο μήνα την πρώτη έκδοση του “Minimal to Maximal” και σε δεύτερη μετά από λίγους μήνες .

Τον Ιούνιο του 2013 κυκλοφορεί ανεξάρτητα το digital single και music video με τίτλο “summer lovers”.Ένα τραγούδι με ξεκάθαρες 80’s romance αναφορές που προδιαθέτει για τα επόμενα μουσικά του βήματα .

Πρώτη στάση για το 2014 προς το πολυαναμενόμενο ταξίδι της μελωδικής, καλοκαιρινής ποπ του εγχώριου Monsieur θα αποτελέσει το single «My world is you» .
Το νέο single θα αποτελέσει προάγγελο του επερχόμενου και τέταρτου σε σειρά album και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2015.


Πάστα Φλώρα - Μεσιέ Μινιμάλ (Monsieur Minimal)

Πάστα Φλώρα - Μεσιέ Μινιμάλ (Monsieur Minimal)

Στίχοι:
Μουσική:


Κόκκινα τα σύννεφα κι εγώ ρωτώ
ποιο το μυστικό
να εξαφανιστώ

Ακολουθώ τα βήματά σου που οδηγούν
...

Πάστα Φλώρα στίχοι (συνέχεια) »