Ερμηνευτής/τρια Λούκας Γιώρκας

Λούκας Γιώρκας

Λούκας Γιώρκας – Bιογραφία

Ο Λούκας Γιώρκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Κύπρο. Από πολύ νεαρή ηλικία έδειξε την κλίση του για το τραγούδι και τη μουσική. Με την υποστήριξη της οικογένειας του και παράλληλα με τις μαθητικές του υποχρεώσεις, ξεκίνησε και μουσικές σπουδές.

Πήρε το πρώτο δίπλωμα στη κλασική κιθάρα και για πέντε χρόνια διδάχθηκε βυζαντινή μουσική, ενώ δεν έχανε την ευκαιρία να συμμετέχει σε φιλαρμονικές ορχήστρες στη Κύπρο, πειραματιζόμενος και σε άλλα μουσικά όργανα.
Όλα έδειχναν όμως ότι υπερτερούσε το τραγούδι και έτσι η πρώτη επίσημη προσπάθεια του ως τραγουδιστή, του χάρισε και το πρώτο βραβείο στο 12ο διαγωνισμό σύνθεσης κυπριακού τραγουδιού του ΡΙΚ.

Έρχεται στη Αθήνα και ενώ είναι ήδη φοιτητής στο πανεπιστήμιο στο τμήμα της Βιολογίας, υποβάλει αίτηση συμμετοχής στο μουσικό διαγωνισμό «X FACTOR» 2008 – 2009 και είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής με εξαιρετικά σχόλια για τις φωνητικές του ικανότητες και για τη σκηνική του παρουσία.

Αμέσως μετά, κάνει το πρώτο του δισκογραφικό βήμα με δημιουργό τον καταξιωμένο Γιώργο Θεοφάνους. Έτσι κυκλοφορεί ψηφιακά το πρώτο του single «Δεν φαντάζεσαι».

Από το 2009 μέχρι σήμερα συνεργάζεται σε ζωντανές εμφανίσεις με την Νατάσσα Θεοδωρίδου και την Έλενα Παπαρίζου, ενώ παράλληλα έχει οργανώσει ένα δικό του ευέλικτο γκρουπ και τραγουδάει σε μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα.

Το 2011 τον βρίσκει σε νέα δισκογραφική εταιρεία, την MINOS-EMI, με πολλές αισιόδοξες δισκογραφικές προτάσεις για το άμεσο μέλλον. Ως προς τις ζωντανές εμφανίσεις, τον βρίσκει στην Ιερά Οδό, με τον Δημήτρη Μητροπάνο και τη Πέγκυ Ζήνα.

Μαζί - Λούκας Γιόρκας 0

Μαζί - Λούκας Γιόρκας

Ερμηνευτές:
Στίχοι:
Μουσική:


Τι άλλο να κάνω, παραπάνω
έδωσα χώμα κι ουρανό, μα δε σου ήταν αρκετό
Τι άλλο να χάσω, δε θα σπάσω
την κλειδαριά της μοναξιάς, αν δε φτάσω εκεί που πας

...

Μαζί στίχοι (συνέχεια) »