Ερμηνευτής/τρια Θέμης Καραμουρατίδης

Θέμης Καραμουρατίδης

Θέμης Καραμουρατίδης – Βιογραφία

Γεννήθηκε στο Πλατύ Ημαθίας το 1981 και είναι φοιτητής του τμήματος «Μέσων επικοινωνίας και πολιτισμού» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει σπουδές κλασσικού πιάνου, αρμονίας και έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής.

Το 2004, στο δίσκο της “Δεύτερη Ακρόαση της Μικρής Άρκτου” συνέθεσε τη μουσική στο τραγούδι «Χαλί» (σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου) και στο «Ονειρεύομαι» (σε στίχους δικούς του), τραγούδι που υπάρχει και στη συλλογή “Island 4” σε mix version. Το 2005, συνέθεσε το τραγούδι “Δίδυμοι Έρωτες”, σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου για τον Δίσκο του Μάριου Φραγκούλη “Ο κήπος των ευχών”.

Το 2007, κυκλοφόρησε πάλι από τη Μικρή Άρκτο το CD-single “Εν λευκώ” σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου και ερμηνεία Νατάσσας Μποφίλιου, ως πρόλογος του album “Μέχρι το τέλος”, που έκαναν οι τρεις τους, τον Μάρτιο του 2008.

Το 2008, το τραγούδι του, στο οποίο συνέγραψε και τους στίχους, “Έχω ένα σχέδιο (θα φύγω)”, συμπεριλήφθηκε στο δίσκο “One for the road” του Δώρου Δημοσθένους. Μαζί με το Γεράσιμο Ευαγγελάτο έγραψαν για τη Χαρά Κεφαλά τα τραγούδια “Το αλάτι” και “Έχω μια λέξη” που περιλαμβάνονται στο δίσκο της “Μια Χαρά στο Φουαγιέ”,ενώ έντυσε μουσικά και την παράσταση “Μικρός Πρίγκιπας: Πλανήτης Β612”, της ομάδας Ασομο4 (Τανγκό του Μικρού Πρίγκιπα).

Την άνοιξη του 2009, κυκλοφορησε το EP “Τρία Μυστικά” σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και ερμηνεία της Νατάσσας Μποφίλιου, εγκαινιάζοντας τις εμφανίσεις τους στο Metropolis Stage, σε μια σειρά παραστάσεων με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Το καλοκαίρι του 2009 επιμελήθηκε τις ενορχηστρώσεις στην συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου στo Γκάζι ενώ τον Οκτώβριο, επιμελείται τη συναυλία που έδωσαν μαζί η Νατάσσα Μποφίλιου, η Ρίτα Αντωνοπούλου και η Ελεονώρα Ζουγανέλη, στον ίδιο χώρο. Το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου, γράφει σε συνεργασία με το Γεράσιμο Ευαγγελάτο δύο τραγούδια για το δίσκο της Τάνιας Τσανακλίδου “Προσωπογραφία” (“Αυτό είμαι”, “Η Νύχτα της Φωτιάς”), ενώ συγχρόνως επιμελείται και τις εμφανίσεις της Νατάσσας Μποφίλιου στο Σταυρό του Νότου.

Στις αρχές του 2010, γράφει τη μουσική για τις θεατρικές παράστασεις “Μην παίζεις με τα χώματα”, της Στέλλας Βλαχογιάννη σε σκηνοθεσία των Σοφία Καραγιάννη και Yρώ Μιχαλακάκου, τη μουσικο-θεατρική σάτιρα των Θεόφιλου Κόκκαλη και Δημήτρη Χαλιώτη “The killer show”, σε σκηνοθεσία του δεύτερου καθώς επίσης και για το “Belle Reve”, τη θεατρική παράσταση της ομάδας Τεχνικό, βασισμένη σε μονόπρακτα του Τένεσι Ουίλιαμς. Συνέθεσε τα τραγούδια της δισκογραφικής δουλειάς της Νατάσσας Μποφίλιου με τίτλο “Εισιτήρια Διπλά” που κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2010 σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Επίσης επιμελείθηκε τις ενορχηστρώσεις των εμφανίσεων της Νατάσσας Μποφίλιου στο Μετρό,τον Απρίλιο του 2010. Άλλη μία συνεργασία του με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο (“Τι μένει”), υπάρχει στο δίσκο της Γεωργίας Νταγάκη “Δεν έχω μάτια να δεις”,που κυκλοφόρησε το 2010.

Τον Οκτώβριο του 2010, πραγματοποιεί στο θέατρο ΚΑΠΠΑ μια παράσταση με τραγούδια δικά του και άλλων καλλιτεχνών,εμπνευσμένα από το θέατρο και τον κινηματογράφο. Το εγχείρημά πλαισιώνουν πολλοί τραγουδιστές και ηθοποιοί και ένα CD με τη ζωντανή ηχογράφηση της παράστασης, κυκλοφορεί από τη LYRA,το Φεβρουάριο του 2011,με τίτλο “Έχω ένα σχέδιο – Ζωντανή ηχογράφηση στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ”.Στο δίσκο της Ρίτας Αντωνοπούλου “Μια πόλη για δύο“, ο Θέμης Καραμουρατίδης δίνει το παρόν υπογράφοντας συνθετικά τέσσερα τραγούδια: “Η σειρά μας”, “Το τρίτο πρόσωπο” και “Στο φιλικό” σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου καθώς και το “Μας ταιριάζει η ζωή”, μαζί με τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Παράλληλα, συνεχίζει να γράφει μουσική για το θέατρο και συγκεκριμένα για τις παραστάσεις “Αν αργήσω,κοιμήσου”,του Άκη Δήμου και “Το Πάρτυ της Βασίλισσας”, σε κείμενα του Θεόφιλου Κόκκαλη και σκηνοθεσία του Άκη Συμεωνίδη. Η περιοδεία με τη Νατάσσα Μποφίλιου ανά την Ελλάδα συνεχίζεται ενώ για δεύτερη χρονιά εμφανίζονται στην Αθήνα στον συναυλιακό χώρο «Μετρό».

Τον Οκτώβριο του 2011 κυκλοφορεί από την Prospero, ο δίσκος με τα τραγούδια της παράστασης “Αν αργήσω,κοιμήσου” σε στίχους του Άκη Δήμου, ενώ συνεχίζονται οι εμφανίσεις με τη Νατάσσα Μποφίλιου, ανά την Ελλάδα.

Ο Φεβρουάριος του 2012, τους βρίσκει στο Gazoo, να παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά, σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, με τίτλο “Οι μέρες του φωτός”, που κυκλοφόρησε 4 μήνες αργότερα από τη SONY-BMG.

Tον Απρίλιο έκανε την πρώτη του συναυλιακή εμφάνιση και το τραγούδι που συνέθεσε για τον καινούριο δίσκο της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, με τίτλο “Πόσα περάσαμε”, σε στίχους της Λήδας Ρουμάνη.

To φθινόπωρο του ίδιου έτους, έγραψε τη μουσική για τις θεατρικές παραστάσεις “Αθανασία”, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Δήμα και “Η μικρή μας πόλη”, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.

Το Δεκέμβριο του 2012, κυκλοφόρησε ο δίσκος “Όλα τα Ναι του κόσμου”. Μια συλλογή τραγουδιών και ποιημάτων, βασισμένα σε 2 βιβλία της Φωτεινής Τσαλίκογλου. Οι στίχοι είναι της Ελεάννας Βραχάλη, οι ενορχηστρώσεις του Θέμη Καραμουρατίδη.

Το 2013, συνέθεσε τη μουσική για τις θεατρικές παραστάσεις “Να ΄ρθω μαζί σου”, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη και “ή”, σε σκηνοθεσία Άννας Μιχελή.
Παράλληλα, μαζί με το Γεράσιμο Ευαγγελάτο έστησαν “Το Πέρασμα των Μάγων”, τη νέα μουσική παράσταση της Νατάσσας Μποφίλιου, στο Kyklos Live Stage.

Τον Απρίλιο του ίδιου έτους, κυκλοφόρησε ο δίσκος “Μετακόμιση Τώρα”, της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, στον οποίο ο Θέμης Καραμουρατίδης συμμετέχει συνθετικά σε 5 τραγούδια (4 σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και ένα της Ελεάνας Βραχάλη).

Ο Θέμης Καραμουρατίδης το καλοκαίρι του 2013, παράλληλα με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα στο πλευρό της Νατάσσας Μποφίλιου, συμμετέχει μαζί με πλήθος άλλων καλλιτεχνών (Δρογώσης, Φάμελλος, Δεληβοριάς, Μαραβέγιας κ.α.), στην κολεκτίβα αλληλεγγύης “Αγάπη ρε+”, με σκοπό να εναντιωθούν, όπως λένε οι ίδιοι, “στο φόβο και το ρατσισμό, στο μίσος και τη ρητορική του”.

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς παρουσιάζεται στο Passport του Πειραιά η μουσική παράσταση της Νατάσσας Μποφίλιου “Πάμε Ξανά”, την οποία συνυπογράφει με το Γεράσιμο Ευαγγελάτο.

Στις αρχές του 2014 γράφει τη μουσική για τη θεατρική παράσταση “Ο Θεός βαριέται τώρα τελευταία”, συνεργάζεται με τον Πάνο Μουζουράκη στο δίσκο του με τίτλο “Στόχος”, ενώ το Φεβρουάριο κυκλοφορεί από τη Feelgood Records ο νέος δίσκος της Γιώτας Νέγκα τον οποίο ντύνει μουσικά εξ ολοκλήρου ο Θέμης Καραμουρατίδης, σε στίχους των Λήδα Ρουμάνη, Γεράσιμου Ευαγγελάτου, Οδυσσέα Ιωάννου και Θέμη Καραμουρατίδη και την ίδια περίοδο τον παρουσιάζουν στο Σταυρό του Νότου PLUS, ενώ επιστρέφουν και για δεύτερο κύκλο εμφανίσεων τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Αν αργήσω, κοιμήσου - Θέμης Καραμουρατίδης 0

Αν αργήσω, κοιμήσου - Θέμης Καραμουρατίδης

Ερμηνευτές:
Στίχοι:
Μουσική:


Εδώ φινάλε
τα χέρια βάλε
μπροστά στο φως

κλείσ' την κουρτίνα
...

Αν αργήσω, κοιμήσου στίχοι (συνέχεια) »