Ερμηνευτής/τρια Ησαΐας Ματιάμπα

Ησαΐας Ματιάμπα

Ησαΐας Ματιάμπα – Βιογραφία

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα στις 18 Δεκεμβρίου 1983 από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα από το Ζαΐρ. Από τα τρία του χρόνια ζει στην Αθήνα και από τα έξι του ήταν μέλος της χορωδίας του σχολείου του. Ουσιαστικά, ξεκίνησε σπουδές κλασικού πιάνου από τα δεκατρία του χρόνια στο Ωδείο Γκύζη καθώς και κάποια μαθήματα κλασικού τραγουδιού. Από την Πέμπτη δημοτικού είχε όνειρο να γίνει μουσικός ή ιερέας αλλά τελικά τον κέρδισε η μουσική. Σε ηλικία μόλις 18 ετών συμμετείχε στην εκπομπή του MEGA “Να η Ευκαιρία”, ερμηνεύοντας το “Δεν Έχω Xρόνο” του Μιχάλη Χατζηγιάννη και της Μαριανίνας Κριεζή, και αφήνοντας πραγματικά άφωνους τους κριτές. Στον τελικό πλέον, ερμηνεύοντας το “Δεν Μπορώ” του Νίκου Ζούδιαρη, πήρε από όλους τους κριτές το πολυπόθητο 10άρι και ταυτόχρονα υπέγραψε το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με την Universal Music. Μετά το πρώτο βραβείο στο “Να η Ευκαιρία”, ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής με την Αρετή Τοπουζίδη.

O χειμώνας 2002-2003 βρίσκει τον Ησαΐα Ματιάμπα δίπλα στην Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Το φθινόπωρο του 2003 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Λόγια που δεν ξέχασα”. Το album περιλαμβάνει τραγούδια που έγραψε τόσο ο ίδιος όσο και ο Σόλων Αποστολάκης, ο Νίκος Βαξαβανέλης, η Ελεάνα Βραχάλη, ο Τάσος Βογιατζής, ο Τάκης Δαμάσχης, ο Νίκος Μωραΐτης, η Μαρία Παπαδοπούλου και ο Θάνος Παπανικολάου. Τον χειμώνα του 2004 εμφανίστηκε με μεγάλη επιτυχία μαζί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τους C:Real στο Οξυγόνο Live. Το Φθινόπωρο του 2005 κυκλοφόρησε το 2ο προσωπικό του cd με τίτλο «Τον κόσμο κοιτάζω», με τραγούδια που έγραψε τόσο ο ίδιος, όσο και οι: Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης, Εβίτα Σκουρλέτη και Ίρις Λουκά. Τον χειμώνα 2005 – 2006 εμφανίστηκε στο ΚΛΙΚ Stage μαζί με το Νίκο Μίχα και τον Γρηγόρη Πετράκο.

Ο Ησαΐας Ματιάμπα στις το καλοκαίρι του 2009, κυκλοφορεί σε digital μορφή το καινούριο του τραγούδι «Θα περιμένω» σε μουσική του ιδίου και σε στίχους της Ελένης Κουφοπούλου.

Πέρασαν σχεδόν δυο χρόνια - Ησαΐας Ματιάμπα 1

Πέρασαν σχεδόν δυο χρόνια - Ησαΐας Ματιάμπα

Ερμηνευτές:
Στίχοι:
Μουσική:


Πέρασαν σχεδόν δυο χρόνια
κι όλα ακόμη μένουν ίδια
κάτω απ' τα παλιά σανίδια
κρύφτηκαν καλά, όνειρα πολλά

...

Πέρασαν σχεδόν δυο χρόνια στίχοι (συνέχεια) »