Ερμηνευτής/τρια Ζιγκ Ζαγκ

Ζιγκ Ζαγκ

Ζιγκ Ζαγκ – Βιογραφία

Οι Ζιγκ Ζαγκ ξεκίνησαν το 1985 από το “Χάραμα της Πάτρας”, το ίδιο μαγαζί που ξεκίνησαν και τα Τα παιδιά από την Πάτρα. Αρχικά μέλη και δημιουργοί του συγκροτήματος ήταν οι Γιώργος Σαρρής (τραγούδι και κιθάρα), Δημήτρης Ζμπέκος (τραγούδι και μπουζούκι) και ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος (ακορντεόν και πλήκτρα).

Στο πρώτο τους άλμπουμ, “Απ’ το χάραμα της Πάτρας”, συμμετείχε και ο Χρήστος Στυλιανέας με 4 κομμάτια, ο οποίος εκείνη την περίοδο είχε σημαντική παρουσία στη μουσική σκηνή της Πάτρας. Μετά τα 2 πρώτα χρόνια και τα 2 πρώτα album προστέθηκε ο Δ.Κατσαρός και το σχήμα παρέμεινε με αυτήν τη μορφή ως το 2001. Από τότε η σύνθεση του γκρουπ έχει αλλάξει. Μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Ζμπέκου από το συγκρότημα το 2001, τη θέση του πήρε η τραγουδίστρια Έλενα Πατρόκλου, γνωστή από τη συμμετοχή της στην Eurovision αντιπροσωπεύοντας την Κύπρο με το τραγούδι S.O.S.

Τραγούδια τους όπως το “Βόλτα με κλεμμένο αμάξι”, το “Απολύομαι”, το “Αγάπη του καλοκαιριού”, το “Γέλα μου”, το “Δεν είμαι τρομοκράτης”, το “Τι όμορφα εκεί έξω”, το “Η αγάπη σκόνη” και βέβαια το “Νάι-Νάι”, το “Φύσηξε έρωτας βοριάς”, το “Αίνιγμα” και το “Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω” έγιναν πολύ μεγάλες επιτυχίες την δεκαετία 1988-1998 που ήταν η χρυσή δεκαετία των Ζιγκ Ζαγκ.

Αγάπη του καλοκαιριού - Ζιγκ Ζαγκ

Αγάπη του καλοκαιριού - Ζιγκ Ζαγκ

Στίχοι: &
Μουσική:


Βραδιές τ' Αυγούστου θα 'ρθουν πάλι, θα περάσουνε
άλλες αγάπες θα μου σβήσουνε τον πόθο
μ' αυτό το βράδυ τα τσιγάρα δε θα φτάσουνε
θα 'ρθεις να κλέψεις ότι έμεινε, το νιώθω

...

Αγάπη του καλοκαιριού στίχοι (συνέχεια) »

Γι' αυτό σ' αγαπώ - Ζιγκ Ζαγκ

Γι' αυτό σ' αγαπώ - Ζιγκ Ζαγκ

Στίχοι:
Μουσική:


Επειδή η λογική τελειώνει εκεί που αρχίζεις εσύ
και μ' ένα σου άγγιγμα όλα γκρεμίζονται
και πάλι χτίζονται απ' την αρχή
κι όλα τ' αστέρια κι οι γαλαξίες
...

Γι' αυτό σ' αγαπώ στίχοι (συνέχεια) »