Ερμηνευτής/τρια Γιώργος Μανωλάκης

Γιώργος Μανωλάκης

Γιώργος Μανωλάκης – Βιογραφία

Ο Γιώργος Μανωλάκης γεννήθηκε το 1982 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να παίζει λαούτο, με δάσκαλο τον ίδιο τον πατέρα του, τον Κώστα Μανωλάκη, διάσημο λαουτιέρη της εποχής του, που είχε συνεργαστεί και ηχογραφήσει με μερικά από τα μεγαλύτερα ονομάτα της παραδοσιακής μουσικής, όπως τον Μουντάκη, το Σκορδάλο, τον Στραματογιαννάκη, τον Κλάδο, τον Ξυλούρη και άλλους. Δεν πέρασαν πολλά χρόνια, και ο Γιώργης έπιασε το μπουζούκι, όπου το σπούδασε με δασκάλους όπως ο Στεφανάκης, ο Κερπελής, και ο Τρικάλης. Ακόμα έχει πειραματιστεί με ένα σωρό από διαφορετικά έγχορδα παραδοσιακά μουσικά όργανα, όπως το μπουλγαρί, το σασί, την λύρα, το μαντολίνο, το αφγανικό ραμπάμπ κ.α.

Έχει ηχογραφήσει τρία άλμπουμ Κρητικής παραδοσιακής μουσικής, που τα έχει εκδόσει μόνος του, το Σπαθί (2009), το Διττό: Ο κάυκος και η Μέδουσα (2013)[1], και τις Κόκκινες Πλάκες(2015)[2]. Ακόμα έχει εκδόσει ένα άλμπουμ καθώς και μία συναυλία[3] με τους Couleur Locale, ένα πειραματικό τρίο (ντραμς, κοντραμπάσο, λαούτο), όπου δοκιμάζει τον ήχο του ηλεκτρικού λαούτου, και της παραμόρφωσης του ήχου. Έχει συνεργαστεί με πληθώρα μουσικών, και έχει συμμετάσχει σε πολλές δισκογραφικές δουλειές παραδοσιακών καλλιτεχνών. Ακόμα έχει ηχογραφήσει τις συνθέσεις του σε ντουέτο μαζί με τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη στα τύμπανα, καθώς και σαν σόλο καλλιτέχνης. Τέλος διατηρεί και ένα ρεμπέτικο σχήμα, με το οποίο παίζει συνθέσεις του.

Ο Γιώργης Μανωλάκης συμμετέχει αφιλοκερδώς σε μια σωρεία από εκδηλώσεις στο Ηράκλειο, και φημίζεται για τα γλέντια που κάνει. Διοργανώνει ετήσια σεμινάρια στο μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος[4], όπου μεταφέρει της γνώσεις του πάνω στην παραδοσιακή μουσική, και συνεργάζεται ανελλιπώς με τον μεγάλο δάσκαλο Ross Daly, τον Στέλιο Πετράκη, τον Ψαρογιώργη, τον Βασίλη τον Σταυρακάκη και πολλούς μα πολλούς άλλους.

Είναι η αγάπη πόλεμος - Φίλιππος Πλιάτσικας & Μπάμπης Στόκας 0

Είναι η αγάπη πόλεμος - Φίλιππος Πλιάτσικας & Μπάμπης Στόκας

Ερμηνευτές: , ,
Στίχοι: & &
Μουσική: &


Είναι η αγάπη πόλεμος
γαλήνη δε θυμάται,
κλέβει του χάρου δυο στιγμές
τις άλλες τυραννάται.

...

Είναι η αγάπη πόλεμος στίχοι (συνέχεια) »