Ερμηνευτής/τρια Γιάννης Βαρδής

Γιάννης Βαρδής

Γιάννης Βαρδής – Βιογραφία

Ο Γιάννης Βαρδής είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ερμηνευτές της νέας γενιάς που με την υποστήριξη και την εγγύηση της καλλιτεχνικής του «καταγωγής», έχει αποδείξει το ταλέντο και τη διάθεσή του να διεκδικήσει μόνιμο ρόλο στα μουσικά μας πράγματα. Ένας καλλιτέχνης, που διακρίνεται για το ήθος, την ευγένεια και τη σεμνότητά του, χαρακτηριστικά που έγιναν αντιληπτά από την πρώτη στιγμή και τον καθιέρωσαν ως ένα από τα πιο αγαπητά νέα πρόσωπα του μουσικού χώρου!

Γιος του μεγάλου συνθέτη και ερμηνευτή Αντώνη Βαρδή, ο Γιάννης Βαρδής ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία να ασχολείται με τη μουσική, γράφοντας δικά του τραγούδια και σπουδάζοντας πιάνο.

Η πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση ήταν στο δίσκο «Στην Ελλάς του 2000» του Αντώνη Βαρδή, όπου τραγούδησε με τον πατέρα του ντουέτο το «Θα σε περιμένω». Το 1997 κυκλοφορεί ο δίσκος «Οικογενειακή Υπόθεση», όπου ο Γιάννης συμμετέχει σε 4 τραγούδια όπου αρχίζει να φαίνεται η καλλιτεχνική του αξία.

Ο Γιάννης Βαρδής έχει εμφανιστεί στο πλευρό σημαντικών και καταξιωμένων καλλιτεχνών όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Δέσποινα Βανδή, ο Αντώνης Ρέμος, η Καίτη Γαρμπή, ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς, και φυσικά ο πατέρας του Αντώνης Βαρδής. Επίσης συνεργάστηκε με σημαντικούς δημιουργούς συμμετέχοντας στα τραγούδια των cdς, τόσο στη σύνθεση όσο και στους στίχους όπως ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ο Χρήστος Δάντης, ο Βασίλης Γιαννόπουλος και ο Αντώνης Ανδρικάκης κ.α. το « Σε ό, τι θέλεις θα ‘μαι δω», ενώ παράλληλα μαζί με 2 μουσικούς δημιουργούν μια acoustic μπάντα και κάνουν live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα.

Το καλοκαίρι του 2009 η σύμπραξη του Γιάννη Βαρδή με το Γιώργο Λιανό on stage οδηγεί σε μια σειρά πετυχημένων συναυλιών εντός και εκτός Αθηνών.

Ο χειμώνας του 2009 βρίσκει το Γιάννη Βαρδή μαζί με το Γιώργο Λιανό και τη Σοφία Στρατή στη Θεσσαλονίκη στο live stage Barbarella, σε ένα πρόγραμμα που έχει κερδίσει την προσοχή του κοινού.

Μια ζωή θα είσαι εδώ - Αντώνης Βαρδής & Γιάννης Βαρδής

Μια ζωή θα είσαι εδώ - Αντώνης Βαρδής & Γιάννης Βαρδής

Ερμηνευτές: ,
Στίχοι:
Μουσική:


Δεν είσαι πια εδώ.
Δεν είσαι πια εδώ.
Μου λείπεις και ο κόσμος άδειασε
για πάντα στη ζωή μου βράδιασε.

...

Μια ζωή θα είσαι εδώ στίχοι (συνέχεια) »

Ίσως - Γιάννης Βαρδής

Ίσως - Γιάννης Βαρδής

Ερμηνευτές:
Στίχοι:
Μουσική:


Ίσως, ίσως μια μέρα
να ξεφύγεις απ’ το μέλλον που σου φτιάξανε.
Ίσως, ίσως μια μέρα
πλησιάσεις τον κρυμμένο σου εαυτό.

...

Ίσως στίχοι (συνέχεια) »

Πού να εξηγώ - Αντώνης & Γιάννης Βαρδής

Πού να εξηγώ - Αντώνης & Γιάννης Βαρδής

Ερμηνευτές: ,
Στίχοι:
Μουσική:


Δρόμος σκοτεινός η ζωή του καθενός
Πες μου αν είμαι ζωντανός
Δώσε μου φωτιά, κάτσε κόντρα στο νοτιά
μην το ψάχνεις άλλο πια

...

Πού να εξηγώ στίχοι (συνέχεια) »