Ερμηνευτής/τρια Γιάννα Φαφαλιού

Γιάννα Φαφαλιού

Γιάννα Φαφαλιού – Βιογραφία

Η Γιάννα Φαφαλιού γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Από μικρή ασχολήθηκε με τη μουσική στο Ωδείο Χίου και σε ηλικία 8 ετών έδωσε την πρώτη της συναυλία, όπου και πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στο τραγούδι.

Σπούδασε Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών, την οποία ασκεί επαγγελματικά εδώ και πολλά χρόνια, παράλληλα με τις μουσικές της δραστηριότητες.

Ως φοιτήτρια ξεκίνησε συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως Παντελή Θαλασσινό και Βασίλη Λέκκα. Αργότερα ήρθε η ροκ σκηνή για δύο χρόνια στο «Σταυρό του Νότου» και μετέπειτα η συμμετοχή της στην Eurovision του 2004, στο πλευρό του Σάκη Ρουβά.

Ακολούθησαν συνεργασίες με το Στέλιο Ρόκκο, το Γιάννη Βαρδή και ρεσιτάλ για κιθάρα-φωνή στο πλευρό του Παναγιώτη Μάργαρη.

Δισκογραφικά έχει υπάρξει στο cd-single «O Άλλος» σε μουσική Κωστή Ζευγαδέλλη και στίχους Γιώτας Βασιλακοπούλου για μια ταινία της Λουκίας Ρικάκη και πολύ πρόσφατα συμμετείχε με δύο τραγούδια στην ποιητική συλλογή της Στέλλας Πετρίδου «Θάλασσα και Ουρανός», όπου και ξεχώρισε (και βραβεύτηκε) το ντουέτο «Η Ξενιτιά» μαζί με το Νίκο Καλλίνη.

Πρόσφατα μας «ξανασυστήθηκε» τηλεοπτικά και μουσικά μέσα από τη συμμετοχή της στο talent show «Rising Star» του ΑΝΤ1 και κυκλοφόρησε από τη HEAVEN MUSIC το Digital Single «Μια γυναίκα μόνο ξέρει να σου πει» των «ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ», ένα remake του γνωστού αγαπημένου τραγουδιού, ενορχηστρωμένο από το Λεωνίδα Τζίτζο.

Δυο φιλιά - Γιάννα Φαφαλιού 0

Δυο φιλιά - Γιάννα Φαφαλιού

Ερμηνευτές:
Στίχοι:
Μουσική:


Για σένα είχα φυλάξει δυο φιλιά,
κρυμμένα στης ψυχής μου το συρτάρι
ποθώντας τη δική σου αγκαλιά,
που η θάλασσα μακριά μου την κρατάει.

...

Δυο φιλιά στίχοι (συνέχεια) »

Ξενιτιά - Νίκος Καλλίνης & Γιάννα Φαφαλιού 0

Ξενιτιά - Νίκος Καλλίνης & Γιάννα Φαφαλιού

Ερμηνευτές: ,
Στίχοι:
Μουσική:


Του αποχωρισμού
το στερνό φιλί
δίκοπο μαχαίρι.
Κρύβει η ξενιτιά
...

Ξενιτιά στίχοι (συνέχεια) »