Ερμηνευτής/τρια Γεράσιμος Ανδρεάτος

Γεράσιμος Ανδρεάτος

Γεράσιμος Ανδρεάτος – Βιογραφία

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Από μικρή ηλικία, άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα μουσικής με τον Παναγιώτη Βεσμεδιώτη και τον Θέμη Παπαβασιλείου και φωνητικής με τον Φραγκίσκο Βουτσίνο, τον Τάσο Αποστόλου και τον Γιώργο Μισαηλίδη.

Ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά από το 1985.

Το 1991 ηχογραφεί πρώτη φορά για την δισκογραφία, αλλά η συμμετοχή που τον έκανε ευρύτερα γνωστό ήταν αυτή, στον δίσκο του Βαγγέλη Κορακάκη «Λαύριο», το 1993. Την επόμενη χρονιά, με τον Βαγγέλη Κορακάκη και πάλι, έκανε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, το «Πικρό φιλί».

Από τότε και μέχρι σήμερα, η συμμετοχή του στην δισκογραφία αλλά και οι ζωντανές εμφανίσεις ως τραγουδιστής, μουσικός (παίζοντας μπουζούκι και μπαγλαμά), αλλά κάποτε και ως συνθέτης, είναι συνεχής και ποικίλη.

Αν και οι προσωπικοί του δίσκοι είναι λίγοι, οι συμμετοχές του στην δισκογραφία ξεπερνούν τις 60. Από κάποιες απ’ αυτές βέβαια, έχουν προκύψει τραγούδια καθοριστικά για την διαδρομή του, όπως το «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια» του Δημήτρη Παπαδημητρίου και του Μιχάλη Γκανά (1997).

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι με το πέρασμα του χρόνου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος έχει συνεργαστεί στη δισκογραφία, σε συναυλίες ή σε προγράμματα, με τους περισσότερους τραγουδοποιούς και τραγουδιστές της γενιάς του αλλά και με τους περισσότερους από τους συνθέτες, τραγουδιστές και μουσικούς της προηγούμενης γενιάς.

Εκτός από τους δημιουργούς των δίσκων του στην δισκογραφία, σε συναυλίες ή σε προγράμματα έχει συνεργαστεί με συνθέτες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις , ο Γιάννης Μαρκόπουλος, και ο Γιάννης Σπανός, με τραγουδιστές όπως η Δήμητρα Γαλάνη, ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, η Γλυκερία, ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ελένη Βιτάλη…

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος είναι από τους πιο χαρακτηριστικούς τραγουδιστές της εποχής του, ξεχωρίζει για την εξαιρετική λαϊκή φωνή του όσο και για τις αυστηρές και συνεπείς καλλιτεχνικά επιλογές του και τις αναζητήσεις του.

Πηγή: www.gerasimosandreatos.gr

Και τι δεν κάνω - Σωκράτης Μάλαμας

Και τι δεν κάνω - Σωκράτης Μάλαμας

Ερμηνευτές:, , , ,
Στίχοι:
Μουσική:


Και τι δεν κάνω
την πικραμένη σου ζωή για να γλυκάνω
κι εσύ μου δίνεις και μια πίκρα παραπάνω
κάθε στιγμή

...

Και τι δεν κάνω στίχοι (συνέχεια) »

Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια - Γεράσιμος Ανδρεάτος

Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια - Γεράσιμος Ανδρεάτος

Ερμηνευτές:
Στίχοι:
Μουσική:


Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε
Τα χέρια θα περάσουμε στους ώμους
Παλιά τραγούδια για να θυμηθούμε
Ονόματα και βλέμματα και δρόμους

...

Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια στίχοι (συνέχεια) »

Πρώτο φθινόπωρο - Δημήτρης Μητροπάνος

Πρώτο φθινόπωρο - Δημήτρης Μητροπάνος

Ερμηνευτές:, , , , , ,
Στίχοι:
Μουσική:


Ένα παράπονο και ένα δάκρυ
πρώτο φθινόπωρο, πρώτη βροχή
Απόψε η σκέψη μου δε βρίσκει άκρη
απόψε λύγισε η αντοχή

...

Πρώτο φθινόπωρο στίχοι (συνέχεια) »