Ερμηνευτής/τρια Ανδρέας Μικρούτσικος

Ανδρέας Μικρούτσικος
Τελευταία ενημέρωση: 18 Μαΐου 2018

Ανδρέας Μικρούτσικος – Βιογραφία

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος (6 Ιουνίου 1952) είναι Έλληνας τραγουδοποιός και τηλεοπτικός παρουσιαστής. Είναι αδερφός του Θάνου Μικρούτσικου.

Οι κορυφαίες του μουσικές επιτυχίες είναι τα: Χαμένο Νησί, Το Κουτσουράκι, Κυκλωπάκι, Όσο Γυρίζει η Γη.

Το 1991 συμμετείχε στην Eurovision με το τραγούδι του Άνοιξη που το τραγουδούσε η Σοφία Βόσσου, που κατέλαβε την 13η θέση. Ένα πλήρες άλμπουμ με το ίδιο όνομα (Άνοιξη) κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά, και θεωρείται το καλύτερο του.

Στη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, ο Μικρούτσικος παρουσίασε Το Μεγάλο Παζάρι. Φεύγοντας από το Mega Channel για τον ANT1, ήταν ο πρώτος που γνώρισε στους Έλληνες την Reality Τηλεόραση. Τα σόου του όπως το Επιτέλους Μαζί είχαν πολλές κακές κριτικές, παρόλες τις καλές τηλεοπτικές μετρήσεις.[1] Ο Μικρούτσικος παρουσίασε την πρώτη και τη δεύτερη σεζόν του Big Brother στο κανάλι του ANT1. Παρουσίασε ακόμη τη σχολή μουσικής του ΑΝΤ1, Fame Story. Επίσης παρουσίασε το δημοφιλές τηλεπαιχνίδι Θησαυροφυλάκιο και πάλι από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, από το 2001 ως το 2004.

Μετά, μετακινήθηκε στον Alpha, όπου παρουσίασε το reality Από Καρδιάς, εκπομπή που διακόπηκε οριστικά μετά από ομόφωνη απόφαση του ΕΣΡ. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σειρά προστίμων που είχε επιβάλει το ΕΣΡ στο κανάλι και σύσταση μεταφοράς της εκπομπής σε βραδινή ζώνη, την οποία δεν ακολούθησε το κανάλι, στις 13 Ιουνίου 2006.[2]


Να 'μαστε πάλι εδώ Ανδρέα - Ανδρέας Μικρούτσικος & Μανώλης Ρασούλης 0

Να 'μαστε πάλι εδώ Ανδρέα - Ανδρέας Μικρούτσικος & Μανώλης Ρασούλης

Ερμηνευτές: , ,
Στίχοι:
Μουσική:


Να 'μαστε πάλι εδώ Αντρέα, οι δρόμοι τρέχουν χιαστί
σημείο χ και μεις παρέα και ας φύγαν χίλιοι δυο καιροί
Μένω κατάπληκτος Μανώλη, δεν ξέρω αλήθεια τι να πω
Πώς γίνεται ο καθένας όλοι και όλοι πώς γίνονται εγώ

...

Να 'μαστε πάλι εδώ Ανδρέα στίχοι (συνέχεια) »